Soldaten bezoeken obs Het Anker in Heinenoord in het kader van de Landmachtdagen

333

HEINENOORD – Op donderdagochtend 11 mei kreeg groep 6-7-8 van obs Het Anker uit Heinenoord bezoek van de 411-de pantsergeniecompanie.

In het kader van de Landmachtdagen had de school zich ingeschreven voor de gastles ‘Praten met soldaten’. Tijdens de Landmachtdagen 2017 bezoeken honderden militairen groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. De kinderen kregen eerst een klassikale les van de soldaten over over het militair zijn en de landmacht en haar taken. Wat moet je kunnen, wat doe je en wat maak je mee? Wat is er leuk en minder leuk aan het werk van een militair.

Vervolgens namen de soldaten de kinderen mee naar buiten over een korte work-out in de vorm van push-ups. Ten slotte mochten de kinderen in een grote dump truck kijken en daar natuurlijk ook in klimmen.

Het was een zeer geslaagde en leerzame gastles.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.