Papendrecht veilig na zege op Piershil, NSVV en Binnenmaas zijn nog niet veilig en gaan nacompetitie in

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

PIERSHIL – Piershil heeft de laatste competitiewedstrijd van seizoen 2016-2017 met 2-3 verloren van Papendrecht. Het eindigt daardoor op de zesde plaats van deze competitie. Voor de Piershillenaars stond niets meer op het spel, de opponent daarentegen vocht voor behoud van het tweedeklasserschap. De bezoekers kwamen door een treffer van Jay Luciano op een 0-1 voorsprong, de opluchting werd nog groter toen Einho Goodett 0-2 liet aantekenen. ,,We hadden afgesproken er vol voor te gaan, toch was er voor rust te weinig beleving”, zo sprak trainer Richard Verhoeven.

In de tweede helft werd het enthousiasme van Piershil al snel getemperd, Jay Luciano maakte er op prachtige wijze 0-3 van. Merkwaardig genoeg was het duel toen nog niet gespeeld, Piershil bleef de aanval zoeken. Dat leidde tot treffers halverwege de tweede helft van Stephan Baaij en Kevin van Valen. De 2-3 stand bracht Papendrecht in een onwerkelijke situatie gezien de andere tussenstanden. Een gelijkspel zou rechtstreekse degradatie betekenen, Piershils topscorer Jan Jaspers liet na om dat lot voor de bezoekers te bezegelen. Door het 2-3 eindresultaat was het Spirit dat Alblasserdam moest vergezellen als degradant, NSVV en Binnenmaas werden veroordeeld door de degradatienacompetitie. En Papendrecht vierde feest, een opmerkelijke eindsprint in 2D leverde een nooit meer verwachte tiende plaats op.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren