Hoorzitting over ervaringen met Wmo Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

HOEKSCHE WAARD – Op woensdag 31 mei kunnen geïnteresseerden in het gemeentehuis van Binnenmaas, Sportlaan 22 in Maasdam, een hoorzitting bijwonen waar hulpvragers en -aanbieders van Wmo in de Hoeksche Waard hun ervaringen delen met raadsleden van de Hoeksche Waardse gemeenten. Een hoorzitting wil zeggen dat verschillende partijen en belanghebbenden hun mening kunnen geven (ze worden ‘gehoord’).
De avond bestaat uit twee delen. Van 19.30 tot 20.30 uur delen ondersteuners van hulpvragers (zoals een wijkverpleegkundige en leden van cliëntenplatforms) hun ervaringen. Van 20.45 tot 21.45 uur komt een aantal Wmo-aanbieders aan het woord.

Waarom een hoorzitting?

De gemeenten zijn al meerdere jaren verantwoordelijk voor de Wmo. In 2015, bij de decentralisatie, werd nog meer de nadruk gelegd op eigen verantwoordelijkheid en alleen helpen waar nodig. Met deze hoorzitting willen de raadsleden een goed beeld krijgen van de ervaringen met de Wmo in de praktijk. Deze input kan helpen bij toekomstige besluitvorming over de Wmo in de gemeenteraden.

Naast het bijwonen van de hoorzitting kunt u ook live meekijken en -luisteren via de website van gemeente Binnenmaas. Of kijk de uitzending later terug in het archief. Heeft u nog vragen over de hoorzitting? Neem dan contact op met raadsadviseur Marianne Muijzer via e-mail [email protected] of via tel. 088 – 647 14 07.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren