Feestelijke afsluiting herstructurering Bevershoek in Partycentrum Concordia

0
243

‘s-Gravendeel – Na een goede acht jaar is dit voorjaar een einde gekomen aan de herstructurering van de ‘s-Gravendeelse wijk Bevershoek, die in de volksmond trouwens nog altijd ‘de Nest’ wordt genoemd. HW Wonen wilde de afronding van dit enorme project uiteraard niet ongemerkt voorbij laten gaan en besloot om dit samen met de bewoners van de wijk te vieren in Partycentrum Concordia. Meer dan 250 genodigden hadden afgelopen vrijdag 2 juni van de uitnodiging gebruik gemaakt en gaven ‘acte de présence ‘ in het partycentrum.

Maar eerst werden alle genodigden nog even gezamenlijk op de foto gezet in het gloednieuwe plantsoen aan de Oranjestraat. Het is middels gewone fotografie uiteraard bijna onmogelijk om zo’n grote groep mensen goed op de foto te zetten en dus gebeurde dit vanuit de lucht d.m.v. een drone. Vervolgens werd iedereen in Concordia getrakteerd op een drankje en Paul de Bruin (directeur bedrijfsvoering van HW Wonen) en wethouder Arie Mol hielden korte toespraken. Wethouder Mol stond nog even stil bij het ingrijpende proces, wat de herstructurering voor veel wijkbewoners toch is geweest. ‘Veel mensen kregen te horen dat hun huis gesloopt zou worden en dat er nieuwbouw voor terug zou komen. Ik moet eerlijk zeggen dat het bij mij ook emotie opriep, want ik ben zelf in ‘De Nest’, zoals wij ‘s-Gravendelers de wijk nog steeds noemen, opgegroeid. Je weet dan dat veel dingen waar herinneringen aan ‘kleven’ gaan verdwijnen, maar we hebben er nu een mooie wijk voor teruggekregen, waarin ook nog eens het parkeerprobleem is aangepakt. Ik denk dat wij met zijn allen trots kunnen zijn op het resultaat’, aldus de wethouder. Na de toespraken volgde een optreden van zangeres en entertainer ‘van eigen ‘s-Gravendeelse bodem’; Silvia Robbemont, onder begeleiding van een door haar samengestelde band. Zij is woonachtig in ‘s-Gravendeel op een steenworp afstand van Bevershoek. Hierna genoot iedereen van een smakelijk buffetdiner, dat perfect verzorgd was door de mensen van Concordia. Aan het einde van de avond kregen alle gasten een memorystick mee, waarop een fotopresentie de geschiedenis van de wijk in de afgelopen honderd jaar in beeld bracht.

Herstructurering was een ingrijpend proces

De nieuwbouw in de wijk Bevershoek zorgt er ook voor dat op de langere termijn de wijk leefbaar blijft én aantrekkelijk om er te wonen. De wijk Bevershoek, of ‘De Nest’ is een wijk die grotendeels gebouwd werd na de Watersnoodramp van 1953. In die periode moest er flink gebouwd worden om de groeiende woningnood het hoofd te bieden. Begin deze eeuw werd duidelijk dat de woningen uit die tijd niet meer aan de hedendaagse wooneisen voldeden. Middels de herstructurering van de wijk werd ook het gebrek aan parkeerruimte aangepakt. De historie van dit nieuwbouwproject gaat terug naar het jaar 2005, toen de voormalige Christelijke Woningstichting ’s-Gravendeel met het plan kwam om een gedeelte van de naoorlogse wijk Bevershoek te herstructureren. Dit zou een grote opwaardering van de wijk gaan betekenen. Hierna volgde een periode waarin volop overleg werd gevoerd met de Klankbordgroep, de bewonerscommissie en de toenmalige gemeente ‘s-Gravendeel. De eerste nieuwbouw in Bevershoek werd in 2009 afgerond. En enkele maanden geleden kregen de bewoners van de allerlaatste nieuwbouwwoningen hun sleutels.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.