Jongeren Op Gezond Gewicht bij Avondvierdaagsen in Binnenmaas

0
231

BINNENMAAS -Bij twee van de in Binnenmaas georganiseerde Avondvierdaagsen wordt aandacht besteed aan het project JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht). Vanavond, 6 juni, was wethouder Arie Mol ter promotie van het project aanwezig bij de Avondvierdaagse in Puttershoek. Alle deelnemende kinderen kregen bij de finish een frisbee. Morgenavond zorgt Evides ervoor dat de kinderen een rugzakje met waterbidon krijgen. Op 8 juni is de gemeente aanwezig bij de finish van de Avondvierdaagse in ’s-Gravendeel. Ook daar krijgen de deelnemende kinderen een door Evides gesponsord rugzakje.

JOGG
Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) streeft naar een samenleving waarin een gezonde leefstijl en leefomgeving voor kinderen en jongeren de normaalste zaak van de wereld zijn. Sinds november 2016 is Binnenmaas officieel een JOGG-gemeente. Onder de paraplu van de gemeente werken partijen samen aan meer aandacht voor voeding, sport en beweging. In gemeente Binnenmaas zijn Puttershoek en ’s-Gravendeel aangewezen als pilotkernen.
Doel van de JOGG-aanpak is alle bestaande initiatieven gericht op een gezonde leefstijl te bundelen, te verbreden en te versterken. Hierbij werken zowel publieke als private partijen nauw samen. Er wordt samengewerkt met de basisscholen, sportclubs, buurtcoaches, ouders/verzorgers, huisartsen, paramedici, jeugdgezondheidszorg, welzijnsinstellingen en bedrijven om meer jongeren te bereiken. Jongeren Op Gezond Gewicht wil kinderen en hun ouders laten zien hoe makkelijk bewegen en sporten kan zijn. Klimmen in de speeltuin, voetballen op het pleintje of op de fiets naar school. Ook is er onder meer aandacht voor water drinken en het eten van groente en fruit.

De komende jaren wordt er bij diverse activiteiten aandacht besteed aan JOGG. Ook is er een projectgroep gestart om nieuwe ideeën uit te werken vanuit het JOGG-gedachtengoed.

Informatie

Voor meer informatie over JOGG kunnen belangstellenden terecht bij: www.jongerenopgezondgewicht.nl. Wie vragen heeft over JOGG in Binnenmaas of wil meedenken of meedoen kan een e-mail sturen naar [email protected] of bellen naar de gemeente via 14 078.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.