Orgelconcert door twee organisten in de Laurentiuskerk.

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

MIJNSHEERENLAND – Op zaterdag 17 juni organiseert Musica Laurentius een orgelconcert; het concert wordt gegeven door Martien de Vos en Rien Donkersloot. Beide organisten zijn als organist verbonden aan de Laurentiuskerk in Mijnsheerenland. Bijzonder is dat de organisten niet alleen afzonderlijk te horen zijn, maar ook tegelijkertijd met o.a. 4-handige muziek en muziek voor twee orgels.

Martien de Vos is student aan het Conservatorium in Rotterdam bij Bas de Vroome. Hij is een van de finalisten van het prestigieuze Ambitus Orgelconcours dat eind deze maand gehouden wordt in de Grote of St.-Bavokerk in Haarlem.

Tijdens het concert speelt Martien de Vos o.a. Bachs magistrale Passacaglia in c-Moll. Rien Donkersloot speelt onder andere werk van Hans Friedrich Micheelsen en Georg Philipp Telemann. Beide organisten zijn samen te horen in een 4-handige bewerking van een deel uit Bachs cantate “Ein feste Burg ist unser Gott”. Daarnaast klinkt een concerto van de Engelse componist William Hayes; dit werk wordt uitgevoerd op twee orgels. Naast het Bätz/Van Vulpen-orgel klinkt ook een prachtig kistorgel.

Het concert begint om 20.00 uur, de kerk is open van af 19.30 uur. Toegang is € 8,-, kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.Meer informatie op: www.musicalaurentius.nl Iedereen van harte welkom


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren