Vwo-ers adviseren over duurzaamheid

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

HOEKSCHE WAARD – De 5de klas vwo leerlingen van het Hoeksch Lyceum uit Oud-Beijerland hebben het lesproject over duurzaamheid afgesloten met presentaties voor genodigden en opdrachtgevers. De leerlingen hebben zich bij het vak ANW gedurende twee maanden bezig gehouden met vraagstukken over circulaire economie, sociale duurzaamheid, schone energie in de Hoeksche Waard en duurzame landbouw.

Akkerbouwer Martin de Ruiter en Gerard Leggedoor, programmamanager bij SOHW waren blij met de adviezen van de leerlingen voor betere p.r. voor het ‘Beleef het en eet het’ initiatief. Hierbij kunnen mensen zelf hun groente oogsten op de akker in Strijen.

Ook mevrouw Jon Hermans-Vloedbeld, burgemeester van Oud-Beijerland en wethouder den Boer, portefeuillehouder duurzaamheid van de SOHW waren onder de indruk van de adviezen en de manier van presenteren. Zij vinden het heel belangrijk dat jongeren nadenken over de duurzaamheid en de toekomst. De leerlingen hadden schik in het project; het is weer eens wat anders dan leren uit de boeken, zeiden ze. Dit project is een initiatief van de Stichting Milieu Dichterbij.

Al eerder hebben 5de klassen vwo van De Willem van Oranje hun adviezen gepresenteerd aan experts van bedrijven en overheid. Zo is er weer een hele lichting vwo-ers klaar om bewuste keuzes te nemen over duurzaamheid.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.