Buurt Bestuurt Puttershoek organiseert ‘Troeptrimmen’

145

PUTTERSHOEK – Het Buurt Bestuurt Comité van Puttershoek, dat sinds mei actief is, heeft het opruimen en voorkomen van zwerfafval als één van de eerste prioriteiten benoemd. Onder de noemer ‘Puttershoek Schoon’ gaan er verschillende activiteiten van start om dit aan te pakken. Enerzijds door met de hulp van vrijwilligers regelmatig en systematisch het zwerfafval op te ruimen. Anderzijds door activiteiten te organiseren om op een sportieve, leuke of ludieke wijze de inwoners van Puttershoek te motiveren mee te helpen bij het opruimen van zwerfafval.

Eerste activiteit: ‘Troeptrimmen’
De eerste activiteit van Puttershoek Schoon is ‘Troeptrimmen’. Deze activiteit vindt plaats op zondag 27 augustus van 10.00 tot 11.00 uur. Inwoners van Puttershoek kunnen op een sportieve wijze een bijdrage leveren aan een schoon Puttershoek door tijdens een uurtje gezamenlijk hardlopen of wandelen zwerfafval op te ruimen. Deelname is gratis en voor gereedschap en hulpmiddelen wordt gezorgd. Na afloop krijgen alle deelnemers een leuke attentie.

De start is om 10.00 uur bij jongerencentrum The Point, bij de ijsbaan aan de Sportlaan. Aanmelden kan via het e-mailadres [email protected].

Wat is Buurt Bestuurt?
In een Buurt Bestuurt Comité werken inwoners met gemeente en politie (en eventueel andere partijen) samen aan veiligheid en leefbaarheid in een dorp. Door aan te sluiten bij het bewonersinitiatief Buurt Bestuurt kunnen inwoners samen beslissen over wat beter kan en hoe ze dat voor elkaar kunnen krijgen. Waar nodig krijgt Buurt Bestuurt hierbij ondersteuning van bijvoorbeeld de gemeente of politie. Niet alle zaken die worden aangedragen kunnen tegelijkertijd worden opgepakt of uitgevoerd, maar de bewoners bepalen wel de prioriteit.

Meer weten? Kijk op www.binnenmaas.nl/wonen-en-leven/veiligheid/buurt-bestuurt.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.