Heel Zuid-Holland wandelt ! Uniform wandelroutenetwerk Zuid-Holland voltooid

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

HOEKSCHE WAARD Het is zover, het provincie dekkend wandelroutenetwerk in Zuid-Holland is voltooid. Met de opening op 27 september a.s. van het prachtige 470 kilometers lange routenetwerk in de Hoeksche Waard sluiten we de keten aan routepaaltjes en informatieborden. Het is dan mogelijk overal in Zuid-Holland grote en kleine wandeltochten te maken over het wandelknooppunten netwerk. De provincie Zuid-Holland is daarmee koploper op het gebied van uniform uitgezette provincie dekkende wandelroute mogelijkheden in Nederland.                         

Op 27 september wordt het wandelroutenetwerk van de Hoeksche Waard geopend door gedeputeerde voor Zuid-Holland Han Weber en Paul Boogaard, bestuurder Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard.

Het belooft een inspirerende en feestelijke middag te worden. Bestuurders gaan in gesprek met ondernemers, beheerders en vrijwilligers over ieders betrokkenheid bij de totstandkoming en aanleg van het Wandelroutenetwerk Zuid-Holland. Er zijn twee workshops. Eén over de toekomst van de routenetwerken in Zuid-Holland. De tweede workshop gaat over wat wandelen kan doen voor de gezondheid. Verder is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een informatieve wandeling. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

Programma:

13.30 uur          Ontvangst

14.00 uur          Welkom door Han Weber en Paul Boogaard

14.10 uur          In gesprek met elkaar over de totstandkoming van het wandelnetwerk en de economische en maatschappelijk ontstane kansen door het netwerk, o.l.v. dagvoorzitter Michiel van de Burgt

14.45 uur          Officiële opening van het wandelknooppuntennetwerk Hoeksche Waard

14.55 uur          Wandelvrijwilligers worden in het zonnetje gezet

15.15 uur          Aanvang workshops:

  • Workshop ‘Zuid-Holland wandelt naar de toekomst’
    Gesprek over de toekomst van de (wandel)routenetwerken
  • Workshop ‘Zuid-Holland wandelt zich gezond’
    Over kansen van het wandelroutenetwerk met het oog op zorg en gezondheid.
  • Wandeling ‘Zuid-Holland wandelt in en rond Oud-Beijerland’
    Informatieve wandeling met Bert de Boer van wandelvereniging TeVoet

16.15 uur          Optreden door Tjerk Ridder – Bonne route

16.35 uur          Netwerkborrel

18.00 uur          Einde programma

Vrijwilligers
De provincie Zuid-Holland zet graag haar talrijke wandelvrijwilligers deze middag in het zonnetje. Zonder de hulp van deze vrijwilligers was het niet mogelijk geweest een dergelijk kwalitatief netwerk te realiseren.

Wandelen in Zuid-Holland
Een ommetje in de stadsrand of een lange afstandstocht, van zelfs meerdere dagen. Groot en klein. Geoefend wandelaar of niet. Alles is mogelijk! Een zelf samengestelde route of een uitgestippelde themaroutes. Door het boerenland, dwars door boeiende Zuid-Hollandse steden en dorpen of met kaplaarzen door het Veenweidegebied. Mulle zandvlakten in de duinen, langs geurende bollenvelden of oversteken naar het weidse en cultureel rijke Goeree-Overflakkee. Het wandelroutenetwerk voert door alle delen van de provincie. Een scala aan landschappen en verrassende bezienswaardigheden trekken voorbij. Een verrassend veelzijdige provincie.

Aantrekkelijke leefomgeving
De provincie Zuid-Holland werkt aan een aantrekkelijke leefomgeving in de dichtstbevolkte provincie van Nederland. Daarbij hoort ook de zorg voor het landschap, de recreatie en de natuur. Zo zorgen wij samen met onze partners voor talloze recreatiemogelijkheden, dicht bij huis. Daaronder vallen ook goed bereikbare provincie dekkende routestructuren.

De bijeenkomst vindt plaats bij Paviljoen De Oude Tol, Randweg 35, 3263 RA Oud-Beijerland.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.