Alle corona-afgelastingen en sluitingen in de Hoeksche Waard die nu bekend zijn op een rijtje

10986

Een aantal activiteiten en evenementen kunnen helaas niet doorgaan, daarom even alle annuleringen op een rijtje. Dit artikel vullen we aan zodra er meer afgelastingen worden gemeld. Het afmelden van activiteiten en evenementen kan via [email protected] via een kort bericht of een persbericht of Whatsapp naar 085 065 6840. Dit bericht is vanaf heden gesloten ivm de actuele maatregelen van 15 maart

De regering heeft laten weten dat alle evenementen met meer dan honderd bezoekers niet door mogen gaan. Nu zijn dat er niet veel in de Hoeksche Waard. Maar ook op het eiland gooit het corona-virus roet in het eten. De lijst met geannuleerde activiteiten en evenementen blijven we updaten. Houd deze pagina dus goed in de gaten. En abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief door hier te klikken.

Evensong in Puttershoek vervalt

Algemeen bekend is dat de maatregelen verlengd zijn tot en met maandag 6 april. Dit heeft tot gevolg dat de Evensong op woensdag 1 april in Puttershoek eveneens komt te vervallen. 
 
Over de laatste Evensong zullen wij u zo spoedig mogelijk berichten.

Passieconcert afgelast

Vanwege het corona-virus zijn wij als Interkerkelijk koor/band Keruchma genoodzaakt om ons passieconcert van zaterdag 4 april a.s. in de dorpskerk van Numansdorp af te gelasten. Het passieconcert zal volgend jaar op een nog nader te bepalen datum plaatsvinden. De verkochte kaarten blijven geldig voor het concert van volgend jaar. Indien u hier geen gebruik van wilt maken en u uw kaarten terug wilt geven neem dan contact met ons op via [email protected]

“Orgelconcert bij kaarslicht” door Rien Donkersloot afgelast!

Mijnsheerenland – Het orgelconcert van zaterdagavond 21 maart in de Laurentiuskerk te Mijnsheerenland gaat helaas niet door i.v.m. corona maatregelen.

Restaurant de Koningshoeve in Klaaswaal sluit de deuren

Naar aanleiding van de berichtgeving om sociale contacten zoveel mogelijk te beperken, hebben wij gemeend onze verantwoordelijkheid te nemen in zake het COVID-19 virus. Daarom hebben wij besloten om het restaurant vanaf maandag 16 maart tijdelijk te sluiten.

Op donderdag 2 april staan wij weer voor u klaar, tenzij het RIVM een ander advies geeft. Uiteraard zijn wij per mail en telefonisch bereikbaar.

Burgemeester Jan Pieter Lokker schrijft een bericht voor alle inwoners in deze bijzondere tijden.

Foto Gemeente Hoeksche Waard

“De situatie rondom het coronavirus is ernstig en raakt onze hele samenleving. Dat vraagt offers van ons allemaal. We moeten samen de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk beperken. We bevinden ons in een uitzonderlijke situatie en moeten maatregelen treffen die we gelukkig maar zelden hoeven te nemen. Weinigen van ons zullen dit ooit hebben meegemaakt. Het is belangrijk om nu eensgezind te zijn in ons handelen en vooral oog te hebben voor onze kwetsbare medeme

Lees het volledige bericht hier

 


Kringloopwinkel Lokaal 2 – Oud-Beijerland sluit voorlopig de deuren.

De reden hiervoor is dat we het niet verstandig vinden om gezien de situatie rondom het coronavirus open te blijven.Wij willen onze vrijwilligers en onze klanten beschermen en nemen onze verantwoording hiervoor door de winkel te sluiten.In de winkel is veel handcontact met de spullen door diverse mensen.Hierdoor lopen we op dit moment een groter risico op besmetting van het coronavirus.

In deze periode ontvangen wij geen goederen, als het kan willen we u vragen om het te bewaren tot 2 april.Lokaal 2 hoopt op woensdag 1 april weer open te gaan  maar we kunnen daar niets met zekerheid over zeggen. We wachten de informatie van het RIVM verder af.

Algemene ledenvergadering HWDuurzaam gaat niet door

De jaarlijkse algemene ledenvergadering van HoekscheWaardDuurzaam gaat komende week niet door. In verband met de landelijke coronamaatregelen heeft het bestuur van de coöperatie besloten de bijeenkomst, die op donderdag 19 maart in het Nationaal Landschapscentrum in Numansdorp zou worden gehouden, voorlopig uit te stellen. Een nieuwe datum zal later worden gekozen.

Met de bus ? Achterin instappen

Ook het OV heeft maatregelen genomen buschauffeur Vincent uit de Hoeksche Waard maakte onderstaande foto’s

Aantal servicepunten gemeente voorlopig dicht

Een aantal servicepunten van de gemeente gaat voorlopig dicht. De servicepunten in Oud Beijerland en Maasdam blijven open. De servicepunten in Numansdorp, Piershil, Strijen en ’s-Gravendeel worden voorlopig gesloten. Deze punten zijn gevestigd op locaties waar ook veel kwetsbare inwoners komen. De dienstverlening blijft uiteraard gewoon doorgaan. De gemeente kan op verzoek mensen die minder mobiel zijn helpen om naar de servicepunten in Oud-Beijerland of Maasdam te komen als dat nodig is.

Maatregelen coronavirus Bibliotheek Hoeksche Waard

De adviezen en maatregelen omtrent COVID-19 van het RIVM/de Rijksoverheid raken ook de Bibliotheek. We vinden het belangrijk dat we onze verantwoordelijkheid nemen in het niet verder verspreiden van het virus en nemen de adviezen dan ook heel serieus.

Literair concert ‘Rose’ met Rosita Steenbeek uitgesteld

In verband met de verscherpte maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, wordt ons literair concert ‘Rose’ met Rosita Steenbeek op zaterdag 4 april uitgesteld. Wij gaan op zoek naar een nieuwe datum later in het jaar. Reeds aangeschafte toegangskaarten kunnen worden bewaard en zijn geldig voor de nieuwe datum.

Kringloop Nieuw-Beijerland gesloten

In verband met de ontwikkelingen om ons heen zagen wij ons helaas genoodzaakt om kringloopwinkel De Oude Bakkerij te Nieuw Beijerland voorlopig te sluiten tot 31 maart as.

Antwoord op vragen over de sluiting publieke (sport)accommodaties

De gemeente Hoeksche Waard heeft de gemeentelijke sportaccommodaties en gemeentelijke zwembaden met ingang van gisteren gesloten. De gemeente merkt dat hierover nog vragen zijn.

Alle activiteiten van de Algemene Seniorenbond s-Gravendeel zijn stopgezet.

De belastinginvulling door FNV is tot nader order geannuleerd. U krijgt bericht wanneer deze service en afspraken weer start.De biljartzaal en het Trefpunt is gesloten tot en met 31 maart.

Nadien zal worden bekeken, welke maatregelen dan genomen moeten worden.
Dit betekent dat alle activiteiten die in de locaties plaatsvinden, niet door kunnen gaan.
Dit geldt ook voor de  koffiemiddagen van maandag t/m vrijdag van 14:00 uur tot 16:00.
De wandelclub kan hun wandelingen door laten gaan, maar er zal na afloop geen gelegenheid zijn om koffie te drinken in het Trefpunt.
 
Nogmaals het bestuur betreurt deze beslissing en we rekenen op u begrip.
Het bestuur zal op grond van de verkregen informatie bepalen, wanneer de activiteiten weer doorgang kunnen vinden.

41e Maartconcert Prinses Juliana afgelast

 
Het Maartconcert van Prinses Juliana uit Klaaswaal, dat op zaterdag 14 maart zou plaatsvinden in de Sporthal Cromstrijen in  Numansdorp met als solist Jamai is definitief afgelast. Door organisatorische onmogelijkheden zal het concert ook niet later dit jaar plaatsvinden.

Museum het Land van Strijen tot nader order gesloten.

Klik hier voor meer info

Dorpspreekuur Maasdam en Puttershoek

UITGESTELD❗️Vanwege de nieuwe maatregelen rondom het coronavirus is besloten om het inloopspreekuur van de Gemeente Hoeksche Waard voor Maasdam en Puttershoek op maandag 16 maart niet door te laten gaan. Het spreekuur wordt verschoven naar een nader te bepalen moment. 

Evensongs Hoeksche Waaard geannuleerd

In lijn met de landelijke richtlijnen van het RIVM worden de komende Evensongs Hoeksche Waard tot en met eind maart geannuleerd. Woensdag de 18e (Strijen) en de 25e (Zuid-Beijerland) gaan NIET door.

We houden U op de hoogte over het verloop van de andere Evensongs.  

Concert Operakoor Euphonia afgelast !

Vanwege de maatregelen die genomen zijn in het kader van de bestrijding van het coronavirus kan ook het concert dat gepland stond voor zaterdag 14 maart niet door gaan. Voor verdere info zie www.operakooreuphonia.nl

Gemeente sluit alle publieke (sport)accommodaties❗️

Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen van gisteren heeft gemeente Hoeksche Waard besloten om de publieke (sport)accommodaties op het eiland te sluiten tot en met 31 maart.

Dit betekent dat alle (sport)accommodaties – inclusief zwembaden – sluiten van zaterdag 14 maart tot en met dinsdag 31 maart. De enige activiteiten die tot nader order wél doorgaan in onze accommodaties zijn de reguliere gymlessen van de scholen.

? Lees hier het volledige bericht: Lees hier het volledige bericht: 

Bres Accomodaties sluit tijdelijk alle (sport)accommodaties (inclusief zwembaden)

Bres Accommodaties sluit vanaf zaterdag 14 maart tijdelijk alle (sport)accommodaties (inclusief zwembaden) naar aanleiding van de richtlijnen van het RIVM van 13-3-2020.

Voor de veiligheid van u als gast, onze medewerkers en de samenleving hebben wij helaas het drastische besluit moeten nemen om publieke (sport)accommodaties te sluiten tot 31 maart 2020 of tot bekendmaking van nieuw advies hierover.

Concreet betekent dit dat alle (sport)accommodaties (inclusief zwembaden) sluiten van zaterdag 14 maart tot en met dinsdag 31 maart. De enige activiteiten die tot nader order wel doorgaan in onze accommodaties zijn de reguliere activiteiten van de scholen.

Externe partijen zoals fitnesscentra, fysiopraktijken en kinderdagverblijven die gevestigd zijn in deze (sport)accommodaties, bepalen zelf of zij open blijven.

Ledenvergadering PvdA Hoeksche Waard afgelast

In navolging op de adviezen van het landelijk partijbestuur van de Partij van de Arbeid heeft het bestuur van de PvdA Hoeksche Waard de voor 27 maart geplande Algemene ledenvergadering afgelast.

Afhankelijk van de landelijke ontwikkelingen m.b.t. het coronavirus zal een nieuwe datum worden vastgesteld.

Geen paasmiddag in kerken in Numansdorp 

De geplande paasmiddag in de kerken in Numansdorp op 28 maart is afgelast.

Geen kerkdiensten en vesperdiensten in de Open Hof

Geen repaircafe in Oud-Beijerland

Op zaterdag 21 maart blijven de deuren helaas gesloten. Dit in verband met het Corona-virus. Volg het nieuws over toekomstige openingstijden in de media en op de website: www.repaircafe-hoekschewaard.nl.

MUSEUM HOEKSCHE WAARD GESLOTEN

Bericht namens Directie en Bestuur van Museum Hoeksche Waard Met ingang van morgen 14 maart blijft het museum gesloten tot en met 31 maart voor onze bezoekers en vrijwilligers.

Natuur bezoekerscentrum Klein Profijt gesloten

In verband met het Coronavirus is besloten dat ons bezoekerscentrum NBC Klein Profijt tot en met 31 maart gesloten is. Wij nemen de gezondheid van onze vrijwilligers en bezoekers zeer serieus en zijn van mening dat we er alles aan moeten doen om verspreiding te voorkomen.Wij houden de ontwikkelingen goed in de gaten.

Geen NL Doet bij de Peerdengaerdt

Helaas hebben wij ook onze NL doet activiteit op 14-3 moeten aflasten, gezondheid gaat voor. Vrijwilligers die zich hadden opgegeven zijn allemaal persoonlijk door ons via een mail op de hoogte gebracht. aldus 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.