Officiële ingebruikname laadpunt voor e-bikes in het centrum van Oud-Beijerland

0
416

OUD-BEIJERLAND – De officiële ingebruikname van het laadpunt voor e-bikes in de Oost Voorstraat door wethouder Piet van Leenen betekent een welkome aanvulling op de faciliteiten voor fietsers in het centrum van Oud-Beijerland.

Het laadpunt, waar vier fietsen gelijkertijd aan het ‘stroominfuus’ kunnen, bevindt zich naast de recent opgeleverde fietsenstalling bij het Oude Raadhuis. Wethouder Van Leenen juicht dit initiatief van harte toe. Maar dat kan ook niet anders natuurlijk wanneer je duurzaamheid in je portefeuille hebt!

“Dit oplaadpunt is om meerdere redenen goed”, aldus Piet van Leenen. “Mensen komen nu gemakkelijker op de fiets naar het centrum, waardoor het autoverkeer wordt beperkt. En dit is uiteraard goed voor het milieu. Daarnaast hoop ik natuurlijk ook dat mensen de oplaadtijd benutten voor een wandeling in het dorp, een bezoek aan winkels of een terrasje pakken. Als dat geen win-win situatie is”,  lacht de wethouder.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.