Molenaar Korenmolen Windlust in Westmaas wint prijs voor inzet voor molenbiotoop

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Mulder zet zich al vele jaren in voor het behoud van de molens, met speciale aandacht voor de molenbiotoop

De provincie Zuid-Holland en het Erfgoedhuis Zuid-Holland besteden veel aandacht aan goed groenbeheer van de ‘molenbiotoop’, de directe omgeving van een molen. Een gezonde molenbiotoop draagt bij aan het behoud van de molens.Om hiervoor extra aandacht te vragen is eind 2017 een prijsvraag uitgeschreven om de beste beheerders van molen-biotopen in Zuid-Holland in het zonnetje te zetten.

De prijzen zijn op 24 mei tijdens een bijeenkomst in Leiden uitgereikt door de Zuid-Hollandse Gedeputeerde Rik Janssen. Hij wees bij deze gelegenheid op het belang van een goede molenbiotoop en op de gezamenlijke verantwoordelijkheid van molenaars, moleneigenaren en omwonenden.

Uit 13 genomineerden had een deskundige jury 5 prijswinnaars gekozen. Vanuit de Hoeksche Waard was Ab Mulder, molenaar op de korenmolen Windlust in Westmaas en tevens initiatiefnemer van de “Werkgroep Molenbiotoop Hoeksche Waard”, genomineerd voor de prestigieuze prijs.

Mulder zet zich al vele jaren in voor het behoud van de molens, met speciale aandacht voor de molenbiotoop. Hij organiseert voorlichtingsavonden, zorgt voor perspublicaties en werkt mee met de Stichting Molens Binnenmaas bij vraagstukken rond handhaving en verbetering van de biotoop van alle molens in de Hoeksche Waard.

Ab Mulder was dan ook een van de vijf prijswinnaars en mocht een cheque van € 1.000 in ontvangst nemen. De molenaar uit de Hoeksche Waard was verrast en verheugd over de aan hem toegekende prijs. Hij liet direct weten het geld via de regionale Werkgroep Molenbiotoop te zullen inzetten voor verdere voorlichting en verbetering van de molen-biotopen in de Hoeksche Waard.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren