Gezamenlijk verkeersveiligheidsoffensief van overheden en partners in Zuid-Holland van start

0
136

Zaterdag 16 september start de eerste Themaweek “Maak een Punt van Nul Verkeersslachtoffers” in Zuid-Holland. Tijdens deze week vinden er allerlei verkeersveiligheidsevenementen plaats. De themaweek vormt de aftrap van de gelijknamige campagne van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH), de negen verkeersveiligheidsambassadeurs en de regionale samenwerkingsverbanden van gemeenten en partners in Zuid-Holland.
 
Jaarlijks vallen er in Zuid-Holland meer dan 3.000 slachtoffers door verkeersongevallen. Gedrag speelt bij ongeveer 90% van de ongevallen een rol. Bijvoorbeeld bellen of appen op de fiets, fietsen zonder verlichting of te hard rijden. De initiatiefnemers kunnen en willen dit niet accepteren en roepen iedereen – organisaties, bedrijven, verenigingen en individuele weggebruikers – op bij te dragen aan de aanpak van dit gedrag vermijdbare slachtoffers.
 
Tijdens de themaweek zijn er allerlei activiteiten voor verschillende doelgroepen. Van praktijklessen voor scholieren en jonge autorijders tot uitreikingen van verkeersveiligheidslabels aan scholen en van cursussen voor scootmobielrijders tot de presentatie van trams en bedrijfsauto’s met het campagne-beeldmerk.
De verkeersveiligheidsambassadeurs in de regio’s zullen bij verschillende evenementen aanwezig zijn. Gedurende de hele week zijn er impressies van de activiteiten te zien viahttps://www.youtube.com/user/ROVZH en de facebookpagina van de campagne.

De verantwoordelijkheid voor de verkeersveiligheid in Zuid-Holland is een zaak van de twee regievoerders: de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de provincie Zuid-Holland. Naast deze regievoerders zijn politie, openbaar ministerie, regionaal samenwerkende gemeenten en waterschappen en maatschappelijje organisaties als Veilig Verkeer Nederland, de fietsersbond, Responsible Young Drivers en TeamAlert actief op dit vlak. ROV-ZH verzorgt in opdracht van de regievoerders een belangrijk aantal taken op het gebied van ondersteuning, advisering en projectuitvoering voor de verkeersveiligheidspartners in Zuid-Holland.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.