Paolo Maaskant uit Numansdorp Judokampioen van Zuid-Holland

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

Den Haag – Afgelopen zaterdag 25 februari is de 12-jarige Paolo Maaskant uit Numansdorp judokampioen van Zuid-Holland geworden voor onder 15jr en in de gewichtsklasse -38kg.

Aan dit toernooi in Den Haag doen de beste wedstrijdjudoka uit heel de provincie mee. Na het probleemloos winnen van 3 wedstrijden kon Paolo zich opmaken voor de finale tegen een goede bekende (en vriend) uit Capelle a/d IJssel. Na de reguliere wedstrijdtijd van 3 minuten stond de score nog puntloos, waarna een golden score de beslissing moest brengen. Na anderhalve minuut maakte Paolo alsnog de beslissende worp waarmee hij zijn tegenstander op zijn rug gooide. De titel was binnen!

Al jaren trainend bij Budosport van Eerdenburg in Barendrecht en sinds kort ook bij het RTC in Den Haag, kan Paolo zich nu opmaken voor de Nederlandse Kampioenschappen in Tilburg over 2 weken, met tegenstanders uit het hele land.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren