Korfballers Ventura Sport winnen wederom!

STRIJEN – Ook de derde wedstrijd is in een overwinning omgezet door de ploeg van trainer Arie Kranendonk. Tegen het sterke ACKC (vorig jaar nog 2e klasser) won Ventura Sport met 21-17.

De openingsfase was duidelijk voor ACKC, met kort spel rondom de korf namen de gasten snel een 0-3 voorsprong. De verdediging van Ventura Sport was niet scherp genoeg in de paalzone, maar na de snelle achterstand kwam de thuisploeg beter in haar spel. Bij 6-6 kwam Ventura Sport langszij, maar ACKC nam weer afstand met een tussensprint naar 6-9. De strijenaren kwamen weer terug naar 8-9 en bij 9-10 wist ACKC kort voor rust nog 2x te scoren, hierdoor kwam de ruststand op 9-12.

De ploegen waren gelijkwaardig, alleen was het ACKC die telkens een voorsprong had in de eerste helft. Na rust kwam Ventura Sport, na een 10-14 tussenstand, beter in het spel. Langzamerhand werd Ventura Sport beter dan haar tegenstander, en kwam terug tot 14-14. Toch was het weer ACKC wat de voorsprong nam bij 14-16, alleen was de pijp leeg bij de Almkerkers. De thuisploeg wist het tempo hoog te houden in de aanval en gaf verdedigend veel druk, waardoor de tegenstander nog maar een keer wist te scoren. In de laatste 10 minuten wist de thuisploeg het beslissende gat te slaan naar 19-17. In de laatste minuten was het topscoorder en aanvoerder Siebe Buitendijk die nog 2x scoorde en de eindstand 21-17 op het scorebord wist te zetten.

Na een goede wedstrijd tegen een sterke tegenstander, die vorig jaar nog 2e klasse speelde, staat Ventura Sport gedeeld bovenaan. Met 6 punten uit 3 wedstrijden heeft de ploeg van trainer Arie Kranendonk de volle buit. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen het onbekend OEC uit Helmond op het programma, de wedstrijd begint om 15.30 uur.

Doelpuntenmakers: Siebe Buitendijk 7, Lennert Leunis 5, Sanne van der Maas 4, Nathan Visser 3 en Arnold in’t Veld 2.