Grote belangstelling voor scootmobiel training in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Maar liefst dertig inwoners van Oud-Beijerland stonden vanmorgen om 10.00 uur startklaar in de hal van de Gravin met hun scootmobiel. Vandaag deden zij namelijk mee aan een trainingsdag voor scootmobielgebruikers.

Wethouder van der Werf sprak de bewoners voor de start van dag nog even toe: “Soms mag u met uw scootmobiel op de rijbaan rijden, dan weer op het fietspad en dan weer op het voetpad. Elke keer gelden er andere regels. Ik vind het belangrijk dat u goed en veilig op weg kunt. Daarom hebben wij samen met Veilig Verkeer Nederland (VVN) en de regionale projectgroep Verkeersveiligheid Hoeksche Waard deze dag voor u georganiseerd. En, de zon schijnt ook nog eens heerlijk! Heel veel succes en plezier.”

Vier onderdelen

De trainingsdag is bedoeld om de rijvaardigheid en de verkeersregels op te frissen. Aan bod komen: het opfrissen van verkeersregels met een theorie-cursus, het volgen van een oefenparcours buiten, het rijden van een ronde door Oud-Beijerland met verkeersbegeleider van VVN en het technisch na laten kijken van de scootmobiel door firma Beenhakker.

Tips en adviezen

Tijdens alle onderdelen krijgen deelnemers praktische tips en oefenen zij hun vaardigheden als scootmobielgebruiker. Na afloop ontvangt iedereen een bewijs van deelname en een verslag met persoonlijke adviezen om het geleerde in praktijk te brengen.

Themaweek

De trainingsdag is onderdeel van de eerste themaweek ‘Maak een Punt van Nul Verkeersslachtoffers’ in Zuid-Holland. De themaweek is gestart op zaterdag 16 september 2017. Tijdens deze week vinden er allerlei verkeersveiligheidsevenementen plaats. De themaweek vormt de aftrap van de gelijknamige campagne van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH), de negen verkeersveiligheidsambassadeurs en de regionale samenwerkingsverbanden van gemeenten en partners in Zuid-Holland. Meer informatie over deze themaweek vindt u op de website van de campagne.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.