Maak vluchtelingen wegwijs

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Hoe maken vluchtelingen ooit deel uit van de maatschappij, als niemand hen helpt wat hun rol daarin is en kan zijn? VluchtelingenWerk en samenwerkende kerken organiseren op 12 oktober 2017 een informatiemarkt voor inwoners uit de Hoeksche Waard die graag willen helpen, maar niet precies weten hoe. VluchtelingenWerk en de samenwerkende kerken zijn op zoek naar vrijwilligers die zich op verschillende gebieden willen inzetten voor deze nieuwe inwoners. Op welke gebieden? Dit kan uiteenlopen van samen formulieren invullen tot en met het fiestlessen. Uw inzet kan verschillen van één uur per maand tot twee dagdelen per week, afhankelijk van uw mogelijkheden.

Welke hulp biedt VluchtelingenWerk? Martien Jan de Haan, regiomanager bij VluchtelingenWerk, toont met een presentatie welke ondersteuning de organisatie biedt. Zoals hoe worden nieuwe inwoners wegwijs gemaakt in onze samenleving?

U hoort de nieuwe mogelijkheden voor vrijwilligerswerk op deze informatiemarkt bij verschillende thema-kramen. Zoals :

  • Coach vestiging,
  • Maatschappelijke begeleiding,
  • Juridische begeleiding,
  • Receptie /administratieve medewerker,
  • Naaiclub,
  • Wandelclub,
  • Fietslessen,
  • Kookgroep.

Wilt u zich ook inzetten voor vluchtelingen in uw gemeente? Kom dan naar deze informatiemarkt op zaterdag 12 oktober in de Burgerzaal in Oud-Beijerland. U bent vanaf 18.45 uur welkom (Om 19.00 uur begint het programma). De toegang is gratis. Flyers zijn beschikbaar.

VluchtelingenWerk is een vrijwilligersorganisatie die begeleiding biedt aan vluchtelingen.  Beroepskrachten en vrijwilligers helpen mensen met een verblijfsvergunning een nieuw bestaan en een nieuw netwerk op te bouwen. Deze  hulp is gericht op huisvesting of maatschappelijke begeleiding en soms juridische begeleiding voor bijvoorbeeld gezinshereniging.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren