Dorpshaven Numansdorp gaat vanaf a.s. maandag op de schop

479
Wethouder Bas Boelhouwers en rechts projectleider Leen Vos bij de dorpshaven van Numansdorp.
Wethouder Bas Boelhouwers en rechts projectleider Leen Vos bij de dorpshaven van Numansdorp.

NUMANSDORP – Op maandag 16 oktober start Kraaijeveld’s Aannemingsbedrijf BV met de werkzaamheden aan de Dorpshaven in Numansdorp.

Wat gaan we doen?

De aannemer start met het verwijderen van het meubilair langs de kade en het opbreken van de bestrating. Daarna start de aannemer met het plaatsen van een nieuwe 190 meter lange damwand langs de kademuur. Als afwerking plaatst de aannemer een betonnen deksloof bovenop de damwand.

Naast het straatwerk vernieuwen we ook de lichtmasten en sfeerverlichting en er komen voldoende parkplaatsen. We plaatsen nieuwe energiezuilen en tribune elementen tegen de Molendijk. Zo is er meer plek om tijdens mooie dagen te genieten van de Dorpshaven.

Bereikbaarheid en parkeren

Om een veilige situatie te creëren, sluiten wij de Dorpshaven tijdens de werkzaamheden af voor gemotoriseerd verkeer over land. In deze periode kunnen schepen niet aanleggen aan de kade. Parkeren kan dan aan de Zomp en op het Flohilplein.

Investeren in Cromstrijen…

Met de Vitaliseringsagenda 2016-2018 gaf het college aan extra te willen investeren in de Dorpshaven van Numansdorp. Door dit ‘nautische centrum’ te vernieuwen, hoopt de gemeente recreatie in Numansdorp nog aantrekkelijker te maken. Dit doen we…omdat we van onze dorpen houden!

De werkzaamheden in de Dorpshaven zijn uiterlijk 2 april 2018 klaar. Dan start het nieuwe vaarseizoen.

Kijk voor meer informatie op deze pagina.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.