Zinkwegse Boys ruim langs Rockanje.

ROCKANJE – Op sportpark de Drenkeling te Rockanje boekte Zinkwegse Boys een grote uitoverwinning. Na een 0-1 ruststand liep de teller in de 2e helft op tot 0-5.

Zinkweg opende goed en in de 3e minuut was het Koen van der Ende die Kevin Brasser op maat bediende. De laatste tikte beheerst binnen, 0-1. Hierna ontspon zich een open wedstrijd waarin de thuisploeg zeker ook kansen kreeg. De verdediging van de Boys had het bij hoge ballen door het onnatuurlijk hoge opstuiten van de bal op het kunstgras soms lastig. ZWB-keeper Stephan van Ruiven was met een paar knappe reddingen echter weer goed op dreef en liet zich niet passeren. Ook Zinkweg liet zich gelden en het was in de 23e minuut Martijn van Zuuren die dicht bij een verdubbeling van de score was. Hij dook de diepte in op een lange bal maar stuitte op de uitkomende keeper. In de 32e minuut keerde de Zinkwegkeeper aan de overkant een soortgelijke inzet van een doorgebroken speler. Vijf minuten voor rust lijkt het 0-2 te worden. Een bal wordt door Sander van Hamburg voor het doel gekopt en verdwijnt via een speler van Rockanje in de touwen. De scheidsrechter, die op de 16 meter staat, keurt de goal in 2e instantie af op het vlagsignaal van de grensrechter van de thuisploeg. Deze beweerde dat de bal vooraf over de achterlijn geweest zou zijn. Ruststand 0-1.

De 2e helft begon wederom met een vliegende start van Zinkwegse Boys. Direct in de 46e minuut weet Martijn van Zuuren, uit een snel genomen vrije trap van Mike Fiere, de bal laag in de hoek te werken, 0-2. Even later was Rockanje kansrijk maar van Ruiven keert met de voet en houdt de marge op 2. In de 56e minuut braken Martijn van Zuuren en Koen van der Ende samen door. Van Zuuren legde af op van der Ende maar deze stuitte op de keeper. Tien minuten later mikt van der Ende met een lob op de onderkant van de lat maar weet van Zuuren de rebound te benutteen, 0-3. De buit leek nu binnen. In de 77e minuut soleerde Koen van der Ende de 16 meter in, passeerde de keeper en schoof de 0-4 binnen. Het slotaccoord was voor Joeri Heistek die in de 89e minuut gelanceerd werd en de bal mooi in het hoekje tikte en derhalve de eindstand op 0-5 bepaalde.