Miranda den Tuinder nieuwe voorzitter Stichting Cultuurhuis Hoeksche Waard

0
706

Het was een roerige zomer voor Stichting Cultuurhuis Hoeksche Waard. Niet alleen was het heel hard werken om de stichting op te zetten om zo ervoor te gaan zorgen dat de hele Hoeksche Waard bezaaid wordt met cultuurhuizen en een theater maar het plotselinge overlijden van voorzitter Marco de Jongh was een klap die even verwerkt moest worden.

Gedurende de zomer heeft het bestuur even rust genomen om bij te komen. Marco was de spil van deze stichting en het duurde even voor ook alle regelzaken weer op orde waren. Na de zomer werd het tijd om een nieuwe voorzitter te zoeken en die is gevonden.

Miranda den Tuinder heeft ja gezegd op de vraag of ze aan wil haken. Ze heeft niet alleen passie voor cultuur maar na haar werk bij de gemeente is ze ook een ervaringsdeskundige op dat gebied. “Het Cultuurhuis Hoeksche Waard is broodnodig, de cultuursector verdient na jaren van zwerven een vaste stek. Een plek waar plaats is voor kunstenaars, ateliers, studio’s en oefenruimtes voor podiumkunsten. Een plaats waar culturele kruisbestuiving kan plaatsvinden, waar cultuur borrelt en bruist. En eerlijk gezegd, verdient niet ieder dorp zo’n plek?” aldus Miranda den Tuinder.

Het bestuur is nu weer compleet en de gesprekken met de gemeente zijn dan ook weer hervat. Het officiële mailadres kan niet meer worden gebruikt maar vragen over het Cultuurhuis Hoeksche Waard kunnen gemaild worden naar [email protected] 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.