CSG Willem van Oranje is ook voor de komende 5 jaar ‘Senior tto-school’.

129

OUD-BEIJERLAND – CSG Willem van Oranje is ook voor de komende 5 jaar ‘Senior tto-school’. Dat is de uitkomst van een uitgebreide toets die deze week door een speciale tto-commissie op school is uitgevoerd. De Willem is daarmee één van de 58 middelbare scholen in Nederland die het predikaat ‘Senior tto-school’ mag voeren en de enige in de Hoeksche Waard. 

Het positieve resultaat is de uitkomst van een strenge toetsing door een commissie van het tto-samenwerkingsverband. Zij wonen lessen bij, voeren gesprekken met de schoolleiding, met de coördinatoren tweetalig onderwijs, met tto-docenten en -leerlingen en met ouders. Ook worden de tto-beleidsplannen getoetst, evenals de resultaten van de tto-leerlingen die examen hebben gedaan.

Op een senior tto-school wordt in de onderbouw het overgrote van de vakken in het Engels gegeven, in de bovenbouw is dit het geval bij de niet-examenvakken. De tto-leerlingen sluiten hun schoolperiode af op het niveau van ‘near native speaker. Het certificaat dat zij daarbij behalen geeft ook toegang tot buitenlandse universiteiten.

Eén van de eisen om het predikaat opnieuw te mogen voeren, betreffen de resultaten en het niveau van de tto-leerlingen bij de vakken Engels én Nederlands. Dat moet hoger zijn dan het landelijk gemiddelde examencijfer bij deze vakken. Hetzelfde geldt voor het gemiddelde van alle andere vakken bij elkaar. De Willem scoort daar positief.

De internationale stage, waarbij tto-leerlingen in het vierde (havo) of vijfde jaar (vwo) twee weken in een Engelstalige omgeving verblijven, is ook opvallend goed georganiseerd, oordeelt de commissie.

Rector Harry Verschoor is blij met de positieve beoordeling. ,,Er wordt op alle fronten hard gewerkt om ons tweetalig onderwijs goed vorm te geven. Dat wordt nu onderstreept. Er zijn ook een aantal punten ter verbetering aangegeven en daar gaan we uiteraard aan werken.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.