Denk mee over het knooppunt Hellegatsplein

900
Foto Provincie Zuid Holland

Het Hellegatsplein is het knooppunt waar de N59,  A29 en A59 op elkaar aansluiten. Verkeer van zowel de A29 als de A59 richting Goeree-Overflakkee en Zeeland komt op het Hellegatsplein bij elkaar. Het samenvoegen van dit verkeer naar één rijstrook zorgt regelmatig voor opstoppingen. Aangezien gangbare maatregelen niet leiden tot een oplossing zoeken de samenwerkende partijen daarom naar (innovatieve) ideeën die de doorstroming op het Hellegatsplein op een veilige manier verbeteren. We maken daarbij graag gebruik van de kennis en ideeën van weggebruikers.

Kent u de situatie goed en staat u op dit knooppunt regelmatig in de file? Dan heeft u misschien wel een idee dat helpt bij de oplossing van het probleem. Dat kan een aanpassing aan de weg zelf zijn, maar het mag ook een idee met een innovatief karakter zijn. Bijvoorbeeld een idee dat inspeelt op informatievoorziening in de auto. Hieronder kunt u uw idee met ons delen. U heeft hiervoor tot 27 januari 2019 de tijd. Onder de inzendingen verloten we drie VVV-bonnen ter waarde van 35 euro.

We geven alle ingediende ideeën mee in een openbare uitvraag aan marktpartijen (ondernemers). Daarmee kunnen deze partijen zich allereerst een betere voorstelling maken van de situatie. Ook willen we hen met de ideeën verder inspireren. 

Uitgangspunten oplossing

 

  • maakbaar en binnen een tot twee jaar uitvoerbaar
  • logisch voor de weggebruikers
  • past binnen de huidige inrichting van het Hellegatsplein
  • bij een fysieke aanpassing aan de weg moet de oplossing passen binnen de richtlijnen van het verkeersontwerp en de kaders die Rijkswaterstaat stelt aan autowegen

Weet jij een oplossing voor dit probleem? Dan nodigen we je graag uit om die met ons te delen. Deel jouw idee vóór 28 januari op: www.n59vandetoekomst.nl/denkmee.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.