Afsluiting kruising Bommelskoussedijk / Boomdijk / N488 bij Klaaswaal

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

CROMSTRIJEN – Vanaf maandag 27 november 2017 tot en met uiterlijk vrijdag 29 december 2017 wordt het verkeer van de N488 over één baan geleid (de rijbaan van Klaaswaal naar Numansdorp wordt afgesloten). Het verkeer op de N488 wordt geregeld met verkeerslichten. Om verwarring door kruisend verkeer te voorkomen, wordt de kruising naar en vanaf de Bommelskoussedijk en Boomdijk afgesloten voor verkeer.

Werkzaamheden aan duiker

De afsluiting is nodig om de duiker die langs de N488, ter hoogte van de Bommelskoussedijk, ligt te repareren. Deze betonnen buis onder de weg verbindt het water in de sloten, zodat het water kan doorstromen. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemingsbedrijf Stoutjesdijk uit Klaaswaal in opdracht van waterschap Hollandse Delta.

Kruispunt Bommelskoussedijk / Boomdijk afgesloten

Om de werkzaamheden aan de duiker te kunnen uitvoeren, wordt het kruispunt Bommelskoussedijk / Boomdijk / N488 tijdelijk afgesloten voor verkeer. Tijdens de werkzaamheden is het daardoor niet mogelijk om met de auto vanaf de N488 naar de Bommelskoussedijk en/of Boomdijk af te slaan of vanaf deze wegen de N488 op te rijden. Ook is het voor gemotoriseerd verkeer niet mogelijk het kruispunt over te steken van Bommelskoussedijk naar Boomdijk of andersom.
De rijbaan van de N488 wordt hier tijdelijk versmald naar één rijbaan. Met verkeerslichten wordt het verkeer om-en-om over deze rijbaan geleid.

Het kruispunt kan wel te voet of met de fiets (bromfiets) worden overgestoken. Het bestemmingsverkeer van de Bommelskoussedijk en Boomdijk wordt tot na de werkzaamheden omgeleid.

Omleiding voor de Bommelskoussedijk:

  • via Schenkeldijk, Oud-Cromstrijensedijk W.Z. en vice versa voor de bestemming Klaaswaal en verder;
  • via Volgerlandseweg, N487 en vice versa voor de bestemming Numansdorp en verder.

Omleiding voor de Boomdijk:

  • via de Kloostersweg, Oud-Cromstrijensedijk OZ en vice versa voor de bestemming Klaaswaal en verder;
  • via West Biesakkersweg, Lange Biesakkersweg en vice versa voor de bestemming Numansdorp en verder.

Woningen en bedrijven blijven bereikbaar.

Planning

De werkzaamheden starten maandag 27 november en duren tot en met vrijdag 29 december. Indien de werkzaamheden eerder dan vrijdag 29 december klaar zijn, wordt het kruispunt uiteraard eerder opengesteld.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.