Lintje voor vertrekkend brandweerman Hugo Groeneveld van Brandweer Oud-Beijerland

0
450

1917599_934484409961365_8657638784489143517_nOUD-BEIJERLAND – Het Oud-Beijerlandse brandweerkorps nam zaterdag 2 januari 2016 tijdens de nieuwjaarsbrunch afscheid van een gewaardeerde vrijwilliger: Hugo Groeneveld.

Voor zijn langdurige brandweerinzet sinds 1 september 1975 ontving Hugo een Koninklijke Onderscheiding. Omstreeks 11.00 uur reikt burgemeester Klaas Tigelaar de versierselen behorend bij Lid in de Orde van Oranje-Nassau uit in de brandweerkazerne.

De heer H.J. (Hugo) Groeneveld (59) combineerde zijn brandweertaken met een fulltime baan bij civieltechnisch bureau Aronsohn BV in Rotterdam. Dat hij al op jonge leeftijd passie had voor de brandweer, blijkt wel uit het feit dat hij voorafgaand aan zijn officiële benoeming tot aspirant brandwacht op 1 september 1975 al een aantal jaren actief was bij de jeugdbrandweer.

Brandweerman Hugo zat niet stil. Naast de basisopleiding volgde hij diverse aanvullende opleidingen wat hem achtereenvolgens de functie van brandwacht 2e en 1e klas en hoofdbrandwacht opleverde. Naast de basistaken van de brandweer bekwaamde Hugo zich ook in het besturen en bedienen van brandweervoertuigen en de blusboot. Naast de wekelijkse oefenavonden, nam decorandus ook actief deel aan regionale oefeningen en wedstrijden.

Daarnaast heeft vertrekkend brandweerman Hugo zich ook vijftien jaar als penningmeester ingezet voor de brandweervereniging. Ook op sportief gebied was hij actief, zoals zaalvoetballen van/met de brandweer. Wekelijks is hij op zondagmorgen op zijn racefiets te vinden.

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Voor Hugo is nu de tijd na ruim 40 jaar aangebroken om te gaan. Voor zijn langdurige bijdrage aan de openbare veiligheid in Oud-Beijerland en de regio gaat Hugo Groeneveld vanaf zaterdag 2 januari 2016 gedecoreerd en als Lid in de Orde van Oranje Nassau door het leven.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.