Wandeling naar de Vliedberg op Tiengemeten in Week van Toegankelijkheid

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Natuurmonumenten

Natuureiland Tiengemeten staat vooral bekend om het wandelen en struinen door de ongerepte natuur. De meeste paden zijn onverhard en bezoekers mogen hier zelfs buiten de paden. Het eiland is echter ook zeker toegankelijk voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Tijdens de Week van de Toegankelijkheid organiseert Natuurmonumenten speciaal voor deze doelgroep een wandeling met gids naar de Vliedberg. Op donderdag 10 oktober kunnen de deelnemers op twee tijdstippen zich hiervoor aanmelden.

Spectaculair uitzicht

Benieuwd wat Tiengemeten te bieden heeft, maar zonder modder aan de schoenen? Ga dan mee met deze excursie naar de Vliedberg over verhard pad en ontdek meer over de natuurschatten van het eiland. Op de Vliedberg heb je een schitterend uitzicht over het hele eiland. Midden in het kommoeras kun je zelfs een beverburcht zien liggen. Sluit je ogen en hoor de geluiden van het eiland: de wind, gakkende gazen of toch die miauwende buizerd…

Toegankelijk

Vlakbij de pont zijn op het parkeerterrein vier gehandicaptenparkeerplaatsen. De pont is rolstoeltoegankelijk en in het Landbouwmuseum is een rolstoeltoegankelijk toilet aanwezig. De hele route is verhard met asfalt of bestrating met klinkers. Langs de route staan enkele banken. De helling van de Vliedberg is vrij steil en lang (ongeveer 50 meter). De hellingsgraad is 4%. Natuurmonumenten adviseert mensen in een rolstoel een begeleider mee te nemen. Voor wie langer wil blijven of eerder wil komen: ook het bezoekerscentrum en Herberg Tiengemeten zijn toegankelijk voor mensen in een rolstoel.

Aanmelden

Meer informatie en aanmelden kan via de website van Natuurmonumenten: www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten onder agenda. Parkeren kan op het parkeerterrein bij de haven (navigatie: Nieuwendijk 1, 3284 KR Zuid-Beijerland). Deze activiteit is gratis en bedoeld voor mensen met een beperking of chronische ziekte met één begeleider.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren