Lesly Wolters nieuwe directeur Roparun

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Lesly Wolters nieuwe directeur Roparun - Foto: Leander Varekamp

Lesly Wolters is de nieuwe directeur van Roparun. Wolters, die per 1 november aan de slag gaat in deze functie, volgt hiermee de in juni vertrokken Gerard Bakx op.

De afgelopen elf jaar was Lesly Wolters werkzaam als directeur bij stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee. Voor sommige Roparunners is hij inmiddels ook geen onbekend gezicht meer. Tijdens de afgelopen periode heeft Wolters, als secretaris van Stichting Roparun, namelijk al kennis gemaakt met het evenement en tal van vrijwilligers en deelnemers. “Dat Lesly de organisatie van binnen kent en weet wat er nodig is, is dan ook een van de redenen waarom wij voor hem hebben gekozen, na intensieve gesprekken met verschillende kandidaten”, vertelt Michael Arbman, voorzitter Stichting Roparun. “In een bewogen periode heeft Lesly laten zien wat er nodig is om de continuïteit binnen Roparun te waarborgen. Daarnaast denken wij dat hij het enthousiasme wat de Roparun bij hem oproept goed over kan brengen op de deelnemende teams en vrijwilligers. Als bestuur zijn wij erg blij en verheugd met het aanstellen van Lesly”, vervolgt Arbman.

Wolters kan niet wachten tot hij aan deze nieuwe uitdaging kan beginnen: “Ik ben zeer blij dat ik deze mooie functie mag bekleden, het is een eer! Voor mij en mijn collega’s staan de teams, vrijwilligers en goede doelen centraal. Samen met hen wil ik voor een hogere belevingswaarde zorgen. Dit moet resulteren in een hogere opbrengst, zodat er nog meer steun gegeven kan worden aan de palliatieve zorg voor mensen met kanker. Daar is het uiteindelijk om te doen.”

Wolters wordt statutair directeur van Ropament B.V., het onderdeel van Roparun dat de jaarlijkse estafettetocht van Parijs en Bremen naar Rotterdam organiseert. Dit jaar vindt de Roparun plaats in het pinksterweekend van 27 tot en met 29 mei 2023. Ook deze editie blijft het evenement binnen de eigen landsgrenzen. De deelnemende teams starten vanaf Evenementenlocatie Vliegveld Twenthe en finishen op de Rotterdamse Coolsingel.

Op maandag 3 oktober zijn de inschrijvingen van de Roparun geopend. Inmiddels hebben er al ruim zestig teams zich ingeschreven voor de komende editie. Meedoen aan de Roparun? Inschrijven kan tot en met 31 december. Kijk voor meer informatie op: https://roparun.nl/nl/teams/meedoen/


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren