Piershil vriendschappelijk onderuit tegen Kethel Spaland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

logosvpiershil-grootPIERSHIL – Normaal gesproken is het nergens voor nodig om tijdens de tweede speelronde van de competitie vriendschappelijk te spelen, maar zowel Piershil (2D) als Kethel Spaland (2C) hadden hier voordeel bij. Want de thuisclub kon niet spelen vanwege een jubileum bij Alexandria en de gasten wachten nog op hun nieuwe complex, waardoor er voorlopig nog niet thuis gevoetbald kan worden.

De wedstrijd kwam langzaam op gang en dat had vooral te maken met een makkelijke houding aan de zijde van Piershil. De gasten toonden zichtbaar meer inzet en kwamen dan ook verdiend op voorsprong. Na eerdere speldenprikjes voor de goal van Peter Konings was een terecht gegeven strafschop door arbiter Hoek genoeg voor de 0-1. Twee gevaarlijke kansen kon Piershil daar tegenover stellen, na een splijtende pass van Stephan Baay schoot Bestebreur de bal in vrije positie over. Vlak daarna werd Korpel weggestuurd, maar zijn inzet was te slap om de keeper het nakijken te geven.

In deel twee voerde Verhoeven een aantal wijzigingen door, maar dat had nog niet direct zijn uitwerking op het veld. Na slordig balverlies was het een wonder dat het geen 0-2 werd. Na andermaal een dubieus moment voor de goal van Piershil was het aan de andere kant eindelijk raak: 1-1. Een corner van Martin de Ruiter belandde voor de voeten van Edwin Bestebreur, die wel raad wist met het buitenkansje. Een beter voetballend Piershil had zichzelf in de slotfase moeten belonen met een doelpunt, in plaats daarvan viel die aan de andere kant. Uit een voorzet vanaf de zijkant liet de spits van Kethel de jonge Van Antwerpen kansloos: 1-2. ,,We waren voetballend beter vandaag, jammer dat we de kansen niet af maakten,” aldus aanvoerder Koedam na afloop.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.