Veranderingen peuteropvang in 2018

0
366

HOEKSCHE WAARD – Het is goed voor de ontwikkeling van peuters om  met leeftijdsgenootjes te spelen in een peutergroep. Per 1 januari 2018 veranderen er een paar dingen voor peuteropvang.

Wat verandert er?

Vanaf 1 januari 2018 gelden dezelfde wettelijke kwaliteitseisen voor kinderopvang en voor peuteropvang. Hierdoor zijn nu er nu meerdere aanbieders van peuteropvang in de Hoeksche Waard. Ouders kunnen zelf de aanbieder van hun voorkeur kiezen.

Iedereen die recht heeft op kinderopvangtoeslag (vanwege werk of studie) kan dit nu ook aanvragen als zijn/haar kind naar de peutergroep gaat. Alleen voor ouders die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag via de Belastingdienst stelt de gemeente gesubsidieerde plekken beschikbaar.

De vaste eigen bijdrage voor peutergroepen wordt vervangen door een inkomensafhankelijke bijdrage. Deze eigen bijdrage is hetzelfde voor gesubsidieerde plekken als voor plekken met kinderopvangtoeslag.

“Het belang van het kind voorop”|

Wethouder Paans, portefeuillehouder voorschoolse voorzieningen voor de Hoeksche Waard “In gezamenlijkheid hebben alle vijf de gemeenten in de Hoeksche Waard en kinderopvangaanbieders heel zorgvuldig gekeken naar de invulling van deze nieuwe wet. Het belang van het kind en keuzevrijheid voor ouders was daarbij aldoor ons belangrijkste uitgangspunt. Met deze maatregelen zijn we trouw gebleven aan die uitgangspunten en doen we wat het beste is voor de Hoeksche Waard.”

Meer informatie? | Meer informatie over de peuter- en kinderopvang in de Hoeksche Waard vanaf 2018, ga naar de website van de gemeente en kijk onder ‘Inwoner en Bezoeker > Wonen en Leven > Kinderopvang en Peuterspeelzalen’.

Informatie over het aanvragen van kinderopvangtoeslag, ga naar www.belastingdienst.nl en kijk onder toeslagen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.