Hoorzitting voor organisaties over fusie Hoeksche Waard op 26 januari in Strijen.

0
518
Foto Martin van der Giessen
Foto Martin van der Giesen

HOEKSCHE WAARD – De voor en tegenstanders van de herindeling van de Hoeksche Waard komen op vrijdag 26 januari van 13.30 uur tot 18.00 uur bijeen in het Dorpshuis van Strijen om hun mening te laten horen aan de tweede kamercommissie voor Binnenlandse Zaken.

Alleen organisaties die zich aangemeld hebben krijgen 3 minuten spreektijd voor burgers is de hoorzitting niet bedoeld. Voorafgaand aan de hoorzitting maakt de commissie een rondrit door de Hoeksche Waard. 

Besluit

Na de hoorzitting gaan de Eerste en Tweede Kamer het definitieve besluit nemen over de toekomst van de Hoeksche Waard. Als het aan het kabinet ligt gaan de vijf gemeenten in de Hoeksche Waard fuseren. Alleen de Eerste en Tweede kamer moet nu nog instemmen met de samenvoeging van Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen. Door de instemming van het kabinet zijn de gemeenteraadsverkiezingen in de Hoeksche Waard nu verplaatst naar 22 november in plaats van maart dit jaar.

De fusie zou indien de kamerleden instemmen begin 2019 een feit moeten zijn


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.