Expositie Marijke Goudriaan-van der Kamp in Dienstencentrum ’t Weegje

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

‘s-Gravendeel – Vanaf 12-1-2018 is in de hal van het ‘s-Gravendeelse Dienstencentrum een nieuwe expositie te zien van Marijke Goudriaan-van der Kamp. Zij exposeert in haar woonplaats enkele tientallen werkstukken.

Marijke Goudriaan-van der Kamp exposeerde overigens ook al eens (jaren negentig) in het inmiddels afgebroken Verzorgingshuis Immanuël aan het Immanuëlhof. Daar werd in februari 1992 ‘de aftrap’ gegeven voor het organiseren van wisselexposities in de wandelgangen in de regionale zorgcentra, zoals die toen nog werden genoemd. Marijke is voor de mensen die al die jaren de tentoonstellingen in Immanuël en sinds 2007 Dienstencentrum ’t Weegje zijn blijven volgen dus een ‘oude bekende’. Oorspronkelijk komt Marijke Goudriaan-van der Kamp uit Rotterdam. In 1974 verhuisde zijn naar ‘s-Gravendeel en daar is zij blijven wonen. Zij tekende van jongs af aan al graag en toen ze naar ‘s-Gravendeel verhuisd was kwam zij in aanraking met Annie Jansen-van Meurs uit de Schenkeldijk. Bij haar heeft zij toen quarellessen gevolgd. Marijke kreeg les van Annie totdat die naar Rotterdam verhuisde. Vervolgens besloot zij om bij andere kunstenaars lessen te gaan volgen, zoals ondermeer Arthur Bernard. Bij hem ontdekte ze de acryltechniek. Anno 2018 schildert Marijke eigenlijk alleen nog met acrylverf en zij gaat inmiddels alweer jaren met plezier naar de lessen van Jolande van der Heul. Werken met acrylverf maakt meerdere stijlen mogelijk en het is ook een medium dat vaak werken met frisse, heldere kleuren oplevert.

De expositie van Marijke Goudriaan-van der Kamp, die 17 schilderijen omvat, is overigens ook qua onderwerpkeuze heel gevarieerd. Haar tentoonstelling is nog te zien tot en met 30 maart aanstaande.

Bezichtiging is mogelijk tijdens werkdagen en op de zaterdag. De toegang is uiteraard gratis.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren