Tomatensoep en veiligheid met wijkagent Martin Bokschoten

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

OUD-BEIJERLAND – De van oorsprong van de Veluwe afkomstige 53-jarige wijkagent Martin Bokschoten is sinds mei 2017 actief in Oud-Beijerland. Hij heeft de wijken Poortwijk en Croonenburgh onder zijn hoede, maar houdt ook een oogje in het zeil bij de jongeren én senioren in Oud-Beijerland. Martins passie ligt dan ook bij de laatste twee doelgroepen; bij de jeugd omdat ze de toekomst hebben, maar ook bij de senioren omdat deze groep volgens hem wordt onderschat. ”Ze weten veel meer dan sommigen van hen verwachten en staan open voor tips en adviezen.”

Veiligheidslunch

Wijkagent Bokschoten organiseert voor senioren de door hem bedachte ‘veiligheidslunches’. Tijdens zijn rondes door de wijk, spreekt hij voorbijgangers aan en vraagt hij hoe zij de veiligheid in hun omgeving ervaren. Als hij het idee heeft dat het goed is om hier uitgebreider over in gesprek te gaan, dan nodigt hij zichzelf uit voor een ‘veiligheidslunch’ bij de mensen thuis. Als de mensen het goed vinden, staat hij niet veel later met een blik tomatensoep voor de deur om op een informele manier te praten over de gevaren die er op de loer liggen. Martin vertelt: ”Oplichting, skimmen van de bankpas en incidenten als inbraak komen nog te vaak voor bij deze doelgroep. Tijdens zo’n lunch bespreken we hoe je hier mee om moet gaan, maar hebben we het bijvoorbeeld ook over het gebruik van internet. Zo bespreken we veel onderwerpen in slechts een uurtje tijd en is er de mogelijkheid direct vragen te stellen.”

Karakteristieke baard

De veiligheidslunch is een wekelijks terugkerende afspraak in het schema van Bokschoten. Iedere woensdag, tussen 12.00 en 13.00 uur staat hij achter de soeppan. Zo brengt hij gemiddeld 30 bezoeken in een jaar en met succes: Martin wordt al regelmatig herkend. Niet alleen door zijn ‘soep-initiatief’ maar ook door zijn karakteristieke baard.

Ook behoefte aan zo’n informatieve lunch over veiligheid? Spreek de wijkagent aan of neem contact op met de politie via telefoonnummer 0900 8844 en wie weet komt wijkagent Martin Bokschoten binnenkort bij u langs met zijn informatiemap en een lekker soepje.

Politiebureau Oud-Beijerland

Politie Eenheid Rotterdam
Basisteam Hoeksche Waard
Spuidijk 4
3262 LH Oud-Beijerland
Facebook: politie Hoeksche Waard


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren