LAATSTE KANS OM GLASKUNST THEO VERHOEFF TE ZIEN IN MUSEUM HOEKSCHE WAARD

215

HEINENOORD – Vele mensen hebben de expositie ‘De glazen natuur’ van Theo Verhoeff al bezocht in Museum Hoeksche Waard. Mocht u nog van plan zijn de glaskunst van Theo Verhoeff te komen bekijken, dan kan dat nog tot en met zondag 4 maart aanstaande.

Beeldend kunstenaar Theo Verhoeff (1937) uit Mijnsheerenland vierde zijn 80ste verjaardag met een overzichtstentoonstelling in Museum Hoeksche Waard. Hij heeft in de loop van decennia, waarin hij talrijke kunstwerken vervaardigde die de publieke ruimte, gebouwen en woonhuizen sieren, een welsprekende beeldtaal ontwikkeld. Zijn grootste inspiratiebronnen zijn de Binnenmaas en het landschap in de Hoeksche Waard, glas is het materiaal waarmee hij het best zijn verhaal kan vertellen.

Het museum biedt bezoekers de unieke mogelijkheid om door de kunstenaar zelf rondgeleid te worden op zaterdag 24 februari. Theo Verhoeff vertelt dan over de totstandkoming van zijn werken en de technieken die hij gebruikt heeft. De Open Rondleiding, waarvoor u zich niet hoeft aan te melden, begint om 14.00 uur in Boerderij Oost-Leeuwenstein aan de Dorpsstraat 13 te Heinenoord. U betaalt alleen entree, de rondleiding is gratis. Vrienden van het museum en houders van de Museumkaart of Rotterdam Pas betalen geen entree.

Van 5 tot en met 16 maart zal de museumboerderij Oost-Leeuwenstein gedeeltelijk gesloten zijn vanwege de opbouw van de nieuwe expositie ‘4000 jaar Hoeksche Waard’.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.