School op Seef label voor cbs Keuchenius in Oud-Beijerland

180

OUD-BEIJERLAND – Het project School op Seef is in Oud-Beijerland zonder meer succesvol te noemen. Het bewijs? Maar liefst twaalf scholen beschikken na vandaag (maandag 12 februari) over het SoS-label. Worden de letters SOS in het dagelijks leven gebruikt als internationaal noodsignaal… in Oud-Beijerland zijn ze juist synoniem voor (verkeers)veiligheid.

Uit handen van verkeerswethouder Harry van Waveren ontving cbs Keuchenius in Zoomwijck het ‘School op Seef label’. De school krijgt het label vanwege de grote inzet voor verkeersveiligheid en -educatie op en rondom de school.  

School op Seef

School op Seef is hét programma in Zuid-Holland voor een goede aanpak van verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan kinderen in de basisschoolleeftijd. Onder het motto ‘kinderen hebben recht op een veilige en zo zelfstandig mogelijke deelname aan het verkeer’, worden kinderen in een veilige omgeving op een eigentijdse manier begeleid in hun ontwikkeling tot duurzaam veilige weggebruikers.

Uniek

De manier waarop de verkeerseducatie op de Oud-Beijerlandse basisscholen wordt gegeven, is uniek voor provincie Zuid-Holland.

Alle scholen zijn namelijk gezamenlijk gestart met School op Seef. De praktische verkeerslessen worden vanaf de start verzorgd door de leraren zelf in plaats van externe verkeersleerkrachten. De scholen vormen als het ware een verkeersnetwerk dat wordt gecoördineerd door een leerkracht van één van de scholen.

Verkeersonderwijs

Door deze ‘zelfstudie’ is het verkeersonderwijs voor de komende jaren ook beter gewaarborgd. Wethouder Van Waveren is er trots op dat er in Oud-Beijerland zo’n grote groep enthousiaste verkeersouders is die zich vrijwillig inzetten voor de verkeerslessen. Kortom, al deze ingrediënten maken School op Seef Oud-Beijerland erg succesvol!

Onthulling

Nadat directeur Marco de Jong en meester Constantijn van Putten, tot grote hilariteit van de op het schoolplein verzamelde kinderen, een toneelstukje hadden opgevoerd met verkeers(on)veiligheid in de hoofdrol, onthulde wethouder Harry van Waveren het bordje ‘School op Seef’. Hij werd daarbij geassisteerd door de jarige Anne-Roos (7). 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.