‘s-Gravendeel uitgebekerd na nipt verlies van Neptunus Schiebroek

’s-Gravendeel miste in deze wedstrijd een aantal basisspelers. Waaronder doelman Dennis Sleiffer. En omdat Ricardo Bakker met een blessure kampt, maakte de zeventienjarige Jimmy Waasdorp zijn eerste minuten in een officiële wedstrijd.

’s-Gravendeel startte brutaal tegen de medekoploper in de tweede klasse D en zocht in de beginfase veelvuldig de aanval op. Zo verdween een inzet van Job van der Vorm vanaf net buiten de zestien net over. De gasten kwamen gaande de wedstrijd wat vaker richting doel van ’s-Gravendeel. En na zeventien minuten spelen leverde dat succes op voor Neptunus-Schiebroek. Een vrije trap vanaf ongeveer twintig meter werd direct op het doel geschoten door Tom Houtschilt. De bal werd onderweg nog aangeraakt, waardoor doelman Waasdorp de bal achter zich in het doel zag verdwijnen 0-1. ’s-Gravendeel liet het er niet bij zitten en zocht naar de gelijkmaker. En na achtentwintig minuten spelen kwam die gelijkmaker ook tot stand. Uit een niet best genomen vrije trap van doelman Ryan Lol kwam de bal in bezit van Mitch Klijn. Hij speelde Ivar de Boer aan die weer de vrijstaande Sven Akkerman aanspeelde. Akkerman bracht de bal feilloos langs Lol 1-1.Met nog vijf minuten spelen in het eerste bedrijf mazzelde ’s-Gravendeel, want de paal bood hulp nadat Daniel van Delft hard uithaalde.

Er waren tien minuten gespeeld in de tweede helft en ’s-Gravendeel dacht nu recht te hebben op een strafschop. De bal kwam via een verre uittrap van Jimmy Waasdorp in bezit van Jelle van der Starre. Deze werd in de ogen van alles wat ’s-Gravendeel was niet correct van de bal gezet. Maar waar arbiter Afalah in de eerste helft verzuimde Neptunus-Schiebroek een strafschop te geven, ken hij ’s-Gravendeel ook geen strafschop toe. ’s-Gravendeel moest na achtenzestig minuten tegen een achterstand aankijken. Na een wat rommelige situatie was het Leroy van Bueren die de 1-2 op zijn naam mocht zetten. Helaas lukte het, het hardwerkende ’s-Gravendeel niet meer om het tij te keren waardoor uitschakeling voor de beker een feit was.
Na de feestdagen gaat ’s-Gravendeel op 4, 5 en 6 januari 2019 voor een trainingsstage richting Maastricht. ’s-Gravendeel neemt het dan op de zaterdag op tegen DSO uit Zoetermeer.
Op 12 januari 2019 volgt dan thuis een oefenpotje tegen Hermes DVS, waarna de competitie op 19 januari hervat wordt met een thuiswedstrijd tegen vv Pernis.