Naturalisatie ceremonie in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

OUD- BEIJERLAND – Sinds woensdagmiddag 7 maart 2018 mogen mevrouw Fadumo Alasow Ahmed (geboren in Somalië) en meneer Jacques Uys (geboren in Zuid-Afrika) zich officieel Nederlander noemen. Tijdens de naturalisatieceremonie – het laatste onderdeel om de Nederlandse nationaliteit te krijgen – legden beiden de zogenoemde verklaring van verbondenheid af. Daarmee wordt beloofd de vrijheden en rechten te respecteren en de plichten te vervullen die bij het Nederlanderschap horen. Zonder dit is het bijvoorbeeld ook niet mogelijk een paspoort aan te vragen.

“De naturalisatieceremonie is niet alleen een plechtig, maar vooral ook een feestelijk moment”, aldus burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld, die de nieuwe ‘Nederlandse Oud-Beijerlanders’ hartelijk welkom heette. Tot slot overhandigde de burgemeester bloemen, vlaggenstok en de Nederlandse vlag.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren