Leerlingen cbs de Hoeksteen planten samen met wethouder van Leenen bomen tijdens de boomfeestdag!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Samen met de leerlingen van groep 7 van cbs De Hoeksteen planten  wethouder Piet van Leenen (openbaar gebied) tien bomen en zo’n duizend heesters bij De Oude Tol

OUD-BEIJERLAND – ‘De zon schijnt uitbundig als de 22 leerlingen van groep 7 van CBS De Hoeksteen bij De Oude Tol arriveren. Ze treffen het. Wethouder Piet van Leenen trouwens ook. Er is werk aan de winkel… er liggen namelijk 10 bomen en rond de 1.000 struiken klaar om geplant te worden en dan is regen niet echt aangenaam.

Het is feest vandaag (woensdag 14 maart), boomfeestdag om precies te zijn. Wethouder Van Leenen vertelt hoe belangrijk bomen zijn. Ze reguleren de temperatuur, filteren het fijnstof uit de lucht, bieden nestgelegenheid aan vogels en maken mensen blij. Het thema van de landelijke boomfeestdag luidt dan ook niet voor niets ‘Maak ‘t buiten beter!’ Piet van Leenen: “Het is voor mij echt boomfeestdag. Helaas hebben we nogal wat zieke bomen moeten kappen in Oud-Beijerland. Ik ben daarom blij dat we dat vandaag weer een klein beetje goed kunnen maken”. Na een flitstraining ‘hoe plant ik bomen’ door de medewerkers van team Buitenruimte is het tijd om aan de slag te gaan. Hoog tijd, want de kinderen popelen.

De kinderen hebben al eerder een tijdcapsule gevuld. Joachim mag, als jongste van groep 7, de capsule in het plantgat tussen de boomwortels deponeren. Vervolgens nemen de anderen een schop ter hand en gooien het gat dicht met grond. Op hoop van zegen!
Drie kwartier en een paar honderd struiken later, is het tijd om van een welverdiend glas warme chocolademelk met slagroom te genieten. Voldaan keren ze met een heus certificaat huiswaarts. Van kop tot teen onder de modder. Maar dát mag de pret niet drukken?


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.