Aikidoschool vestigt zich in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

OUD- BEIJERLAND –  De Hoeksche Waardse aikidoschool Kokorodo heeft zich sinds kort gevestigd in Oud-Beijerland én heeft ook een nieuwe aikidoleraar aangetrokken. Het gaat om Eddy Nuijten, 5e dan aikido.

De aikidoschool is ooit opgericht door de bekende Hoeksche Waarder shihan Jan Vermaas. Na zijn overlijden in 2015 heeft sensei Johan Lodder de school voortgezet. Lodder, die aikido beoefent sinds 1997: ,,Wij zijn blij met de trainingszaal in Oud-Beijerland én de komst van Nuijten. Dit alles verrijkt de ervaring en is een belangrijke basis voor verdere groei en bloei van onze club.’’

Aikido is een Japanse vechtkunst met verfijnde werp- en klemtechnieken. Ook wordt  getraind met houten zwaard en met stok. Nuijten heeft zijn ervaringen met deze boeiende martial art verwerkt in zijn boek Aikido in gewone taal, dat te koop is bij Bol.com. Bij  aikido staat de ontwikkeling van ki  of levenskracht centraal. Behalve een goede workout is het effect van een aikidotraining dat stress afneemt en het zelfvertrouwen groeit.Aikido is geschikt voor mannen en vrouwen en heeft een positieve uitwerking op denken en doen. Nuijten: ,,Steeds vaker zie je dat managers in het bedrijfsleven aikidocursussen volgen om beter te kunnen functioneren. Aikido is zo veelzijdig en bovenal gewoon leuk om te doen.’’.

De Kokorodo aikidoschool van Johan Lodder is dit jaar verhuisd van Klaaswaal naar Oud-Beijerland. De huidige leerlingen zijn super-enthousiast over de nieuwe locatie en de positieve ontwikkelingen. Met de extra invulling van sensei Nuijten is er ook weer ruimte voor een aantal nieuwe leden.

Elke woensdagavond (19.30  tot 21.30 uur)  is gelegenheid om mee te doen. Lodder: ,,Kom kijken of train een keertje gratis mee. Neem trainingsbroek en T-shirt mee. Het is niet nodig direct een aikidopak aan te schaffen.’’Plaats van handeling is de dojo van Kwan Training aan Langeweg 5E te Oud- Beijerland. Meer informatie via: [email protected]


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren