Basisschool leerlingen uit de Hoeksche Waard genieten van Poldersportdag in Strijen

612

poldersportdag 16-6-16 kopie

STRIJEN – Een fantastisch georganiseerd spektakel donderdag 16 juni in de polder van Strijen: de Poldersportdag! Ongeveeer 150 leerlingen uit groep 7 van verschillende scholen uit de Hoekse Waard deden mee, zo’n 45 vrijwilligers en de Burgemeester van Strijen Aart-Jan Moerkerke kreeg de eer om de dag te openen.

Het was een heel parcour tussen 4 lokaties waar de leerlingen in groepen (de koeien, paarden, varkens, kersen, aardbeien, aardappelen, schapen enz..) op verschillende manieren naartoe vervoerd werden zoals in de kar achter de traktor, over het water met de rattenvangers of op de step.

Ook was er een wedstrijd met verschillende leuke spellen zoals het vliegend tapijt achter 2 paarden, katapult spel, boter-kaas-eieren in autobanden, brancardrace, ketelpakhangen enz. Ook kregen de leerlingen voorlichting  over de natuur  en een heerlijk patatje!

Kortom, het was geweldig met prachtig weer!

Foto’s Leny van Kleef


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.