Wandeltochten op natuureiland Tiengemeten op tweede Paasdag

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto: Natuurmonumenten

TIENGEMETEN – Maandag 2 april, tweede Paasdag, organiseert Natuurmonumenten op het natuureiland Tiengemeten twee unieke natuurbelevenissen. Gezinnen met kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar kunnen op Paasexpeditie: samen met de gids op ontdekkingstocht met aan het einde bijkomen bij een heus paasvuur. Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar kunnen tijdens de wandeltocht ‘Ervaar het eilandgevoel’ komen ervaren hoe schitterend en rustgevend de natuur op het eiland Tiengemeten is.

Paasexpeditie

De Paasexpeditie valt onder het OERRR-programma: het jeugdprogramma van Natuurmonumenten dat alle kinderen van 0 tot 12 jaar de natuur laat ontdekken. Met OERRR beleef je avonturen die je nooit meer vergeet en ontdek je hoe je de natuur en de dieren kunt helpen. Tijdens de Paasexpeditie gaan de kinderen op zoek naar het bewijs dat het voorjaar is begonnen. Ze leren luisteren naar de verschillende vogelgeluiden en zoeken naar de eerste bloemen en knoppen. Misschien zien ze wel een (paas)haas wegschieten! Na ongeveer anderhalf uur struinen kunnen de kinderen genieten van het paasvuur in Speelnatuur. Het is verstandig om stevige schoenen aan te trekken, een verrekijker en wat te eten of te drinken mee te nemen. De expeditie start om 11.15 uur en om 13.15 uur. De pont vertrekt ieder heel uur (tussen 10.00-19.00 uur) vanaf Nieuwendijk.

Ervaar het eilandgevoel

Tiengemeten is een echt eiland. Het ligt middenin het Haringvliet in de Zuidwestelijke delta. Stap op de pont die je naar het natuureiland brengt en ervaar tijdens deze wandeling hoe schitterend de natuur hier is. Er is volop ruimte en de rust is er ‘oorverdovend’… Een unieke natuurbelevenis! Deze wandeltocht start om 10.15 uur (neem de pont van 10.00 uur vanaf Nieuwendijk) en duurt 3,5 tot 4 uur. Stevige wandelschoenen, een verrekijker en een lunchpakket/drinken zijn noodzakelijk.

Aanmelden

Aanmelden voor deze activiteiten kan via de website van Natuurmonumenten: www.nm.nl/tiengemeten onder activiteiten.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.