Werkzoekenden in de Hoeksche Waard bouwen toekomst in de zorg op met WelSlagen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

HOEKSCHE WAARD – Werk en Inkomen Hoeksche Waard en Calibris Advies slaan de handen ineen om bijstandsgerechtigden de kans te bieden op een toekomst in de zorg. Binnen het instroomproject WelSlagen in de zorg Hoeksche Waard volgen werkzoekenden 20 weken lang theorielessen en een praktijkstage als opmaat naar een baan of (BBL-)opleiding in de zorg. Op 20 maart is hiervoor eensamenwerkingsconvenant gesloten met instellingen voor verpleeghuis- en gehandicaptenzorg. De eerste 15 deelnemers, voornamelijk statushouders, zijn inmiddels gestart.

Nieuwe zorgmedewerkers
De praktijkplekken worden beschikbaar gesteld door Zorgwaard, Gemiva, Profila Zorg, Bavo Europoort, Heemzicht, Alerimus  en Cavent. Landelijk kampen zorginstellingen met een groot tekort aan personeel en moeilijk te vullen vacatures. Voor de zorginstellingen biedt het project perspectief op nieuwe collega’s. 

Leren en werken
Tijdens het instroomproject volgen deelnemers een dag per week les van het ROC Da Vinci College en lopen zij twee dagen per week stage bij een instelling. Zo maken zij kennis met leren en werken in de zorg, krijgen zij inzicht in hun mogelijkheden én de kans om door te stromen. Welslagen in de zorg is voor alle bijstandsgerechtigden in de Hoeksche Waard. Daarbij zijn voor de eerste groep vooral statushouders benaderd; 13 van de 15 deelnemers zijn als vluchteling naar Nederland gekomen.

Vrouwelijke vluchtelingen aan het werk
12 van de 13 deelnemende vluchtelingen is vrouw; een groep die vaak moeilijker aan een baan komt dan mannelijke vluchtelingen.  Dit bleek vorige maand nog uit een onderzoek van het Kennisplatform Integratie & Samenleving. Na drie tot vijf jaar verblijf in Nederland werkt 33 procent van de mannen en 15 procent van de vrouwen. Met WelSlagen in de zorg hopen de samenwerkingspartners de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen voor deze vrouwen.

Meer informatie
Wilt u informatie over het project? Neem dan contact op met de projectleider Anneke Egger, ([email protected], 06 51 45 81 35) of met Renata van Tilborgh van WI-HW (088 6471 100)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren