Zinkweg nipt onderuit bij IJVV de Zwervers.

Foto YVV de Zwervers

ROTTERDAM – Ondanks een slotoffensief, waarin thuisploeg IJVV de Zwervers met hangen en wurgen stand hield, moest Zinkwegse Boys met 2-1 het onderspit delven.

ZWB-trainer Mark Smeding was niet te benijden want hij kon vandaag niet beschikken over Mike Fiere, Mees Lebbink en Ronald van Ruiven [allen geblesseerd] en Sander van Hamburg en Martijn Krediet [beiden geschorst] waardoor hij nog 10 spelers van de eerste selectie ter beschikking had. Richard van Ruiven en Jeremy van Brederode werden doorgeschoven en Reinier Koopmanschap, die als selectiespeler dit jaar een time out nam, werd opgeroepen waardoor er met 13 spelers richting IJsselmonde afgereisd werd.

IJVV de Zwervers benutte in de 9e minuut direct zijn eerste kans. De speler die de aanval opzette liep door, kreeg de bal terug en rondde af. Een slecht begin maar hierna kwam ZWB beter in de wedstrijd en kreeg het rond de 20e minuut 2 mogelijkheden maar zowel Davy van den Dool als John van der Zanden mikten net naast. In de 31e minuut bokste ZWB-goalie Stefan van Ruiven, uit een corner van de thuisploeg, een bal uit de kruising. Tot de rust combineerde Zinkwegse Boys best aardig maar het euvel van de laatste weken is dat de bal in het laatste deel van de aanvalsopzet steeds niet lekker panklaar gelegd wordt om af te ronden waardoor er niet gescoord werd.

In de 2e helft werd de geblesseerde Davey van den Dool vervangen door Reinier Koopmanschap. De laatste had lang niet gevoetbald maar liet gelijk zien nog zeer balvast te zijn. De Boys openden de 2e helft zeer offensief maar langzaam ebde dit weg en kwam IJVV de Zwervers weer meer in de wedstrijd. In de 59e minuut haalde verdediger Ferry van den Dool nog een bal van de doellijn maar een minuut later was het wel raak. Een voorzet vanaf rechts werd tergend langzaam maar gericht binnen gekopt, 2-0. In de 79e minuut scoorde Zinkweg de aansluitingstreffer. Een vrije trap van Richard van Ruiven werd door de mee opgekomen laatste man Frank Stienstra knap voor de voeten van Kevin Brasser gekopt en de laatste schoot binnen, 2-1. Bij de thuisploeg sloeg hierna de onzekerheid toe en ZWB drong flink aan. Martijn van Zuuren was nog het dichtst bij de gelijkmaker maar zijn inzet ging rakelings naast. Met kunst en vliegwerk trok IJVV de Zwervers vervolgens de 2-1 overwinning over de streep.