Opening van Open Atelier Dagen (OAD) Hoeksche Waard laatste weekend van mei.

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Donderdagavond 24 mei opent Burgemeester S. Stoop van gemeente Korendijk om 19.30 uur in Galerie Kunstkijk de jaarlijkse kunstroute door de Hoeksche Waard. Inloop is vanaf 19.00 uur. Hier tonen HW Kunstenaars en gastexposanten onder andere hun olie- en acrylschilderijen, cortenstalen en houten objecten, fotografie,bronzen beelden, glaskunst, sieraden en keramiek.

Ieder van hen presenteert één kunstwerk kenmerkend voor zijn of haar stijl. U bent van harte welkom om de opening bij te wonen onder het genot van een hapje en een drankje.
In het aansluitend OAD-weekend van zaterdag 26 en zondag 27 mei ontvangen de kunstenaars u van 10.00-17.00 uur op 12 diverse locaties verspreid over het westelijk deel van het eiland.

De locaties zijn dit jaar onder andere herkenbaar aan een wit A-bord op straat.

Deelnemende kunstenaars zijn Marianne Blok; Lida Blokland; Eeke Bodegom; Els van den Boogaard; John Dalessi; Margot Deden; Ria Dijke; Riana Eckhardt; Ton Erwich; Jos Gielen; Hennie Hut; Marlene Nobel; Jan van Noort; Aris Roskam; Cas Schook; Otto Stroober; Jessica Telgt; Nicole Verhoeff; Theo Verhoeff; Eleonore de Vet; Annemieke Vonk; Marijke van der Wiel; Ineke Zwartbol. En gastexposanten: Frans v.d. Berg; Betsy de Jonge; Marian van Garsel; Simone Bolijn; Nico Hoogenboom.

Op www.hoekschewaardsekunstenaars.nl  is  te lezen welke kunstenaars zich op welk adres bevinden. Deze informatie is ook te lezen in de gratis overzichtsbrochure. Deze zal onder andere verkrijgbaar zijn in Galerie Kunstkijk aan de Molendijk, VVV-winkel, Waterstal 3 te Oud-Beijerland, gemeentehuizen en bibliotheken op het eiland.

Extra leuk is het dat na het weekend van de OAD de overzichtstentoonstelling in Galerie Kunstkijk nog tot en met woensdag 6 juni te bezichtigen is. Tijdens de reguliere openingstijden op woensdag- en vrijdagmiddag van 13.30-17.00 uur en op zaterdag van 10.00-17.00utreft u er traditiegetrouw ook enkele kunstenaars aan die u graag over de kunstwerken vertellen.

Nieuw is dat gelijktijdig, dus ook van 24 mei tot en met 6 juni op de galerieverdieping kunstwerken van de expositie ‘Onder de 100’ te zien zijn. Deze expositie vond voorheen plaats in Galerie DeBuuT van HW Kunstenaar Ton Erwich. Er kunnen hier kunstwerken voor kleine prijzen worden aangeschaft.

De Stichting Open Atelier HW is in 2002 opgericht om Hoeksche Waardse kunstenaars die vrij werk maken te ondersteunen en faciliteren. De Stichting heeft als doel leden een podium te bieden waardoor zij een groter publiek kunnen bereiken en hun werk kunnen promoten via o.a. HWK Galerie Kunstkijk in Oud-Beijerland en de Open Atelier Dagen het laatste weekend in mei. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.