Van een eigen collectie tot een gerestyled interieur: Peter en Fariba van Moorsel hebben de smaak te pakken!

Redactie Hoeksch Nieuws
6 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Na de lancering van hun eigen collectie, genaamd Van Moorsel Handcrafted Fine Jewelry, zijn Peter en Fariba van Moorsel niet meer te stoppen! Bij een eigen collectie hoort een geüpdatet interieur en daarom waren de deuren van Juwelier en Goudsmid Van Moorsel tijdelijk gesloten. Wees niet getreurd, voor uw Sint- en kerstgeschenken kunt u gewoon weer bij hen terecht. Op 1 december opent Van Moorsel namelijk opnieuw haar deuren, maar dan in een compleet nieuw jasje!

Peter & Fariba van Moorsel
In 2001 leerden Peter en Fariba elkaar kennen. Sindsdien zijn zij onafscheidelijk en delen zij een bijzondere passie: Juwelen!

“Toen ik Peter leerde kennen was ik aan het afstuderen. Peter vertelde mij over zijn vak en ik werd direct enthousiast. In 2003 ben ik daarom met de opleiding tot juwelier gestart, die ik met succes afgerond heb. Nadien heb ik eerst ervaring opgedaan bij een andere juwelier, waardoor mijn enthousiasme over het juweliersvak nóg groter werd en ik er voor de volle honderd procent voor ging.”

Ondanks dat Fariba haar juwelenstudie met succes behaalde, heeft Margo van Moorsel, de moeder van Peter, haar geleerd de puntjes op de spreekwoordelijke I te zetten.

“In mijn vrije avonduren was ik standaard bij Van Moorsel te vinden, waar mijn schoonouders mij alle grote en kleine details van het juweliers- en goudsmid vak bij brachten. Zo heeft mijn schoonmoeder mij bijvoorbeeld avond na avond voor zitten doen hoe parels geknoopt moeten worden. Een parel knopen klinkt misschien eenvoudig, maar het is wel een vak apart. Als ik eraan terug denk sta ik versteld van het geduld dat ze continu op wisten te brengen, want daardoor kan niet alleen Peter, maar inmiddels ook ikzelf de service bieden waar Van Moorsel zich in weet te onderscheiden van een standaard juwelierszaak.”

Na de lovende woorden over haar schoonouders vertelt Fariba met een grote glimlach op haar gezicht over hun eigen Van Moorsel Handcrafted Fine Jewelry collectie én over de verbouwing!

Van Moorsel: een juwelier én een merk!
Al een tijd was het hun grote droom, maar begin 2017 was het eindelijk zover: De presentatie van hun eigen ontworpen én gemaakte juwelencollectie. Op dit moment bestaat de collectie uit acht verschillende categorieën met stuk voor stuk prachtige juwelen. Een leuk detail aan de Van Moorsel Hancrafted Fine Jewelry collectie is, dat de sieraden vervaardigd worden van honderd procent gerecycled goud.  

“Onze eigen collectie was onze grootste droom, waarvan wij niet hadden durven hopen dat deze nu al verwezenlijkt zou worden. We hebben het namelijk allebei ontzettend druk. Niet alleen met de winkel, maar ook hebben wij prachtige kinderen waar we heel erg trots op zijn. Ik heb het net al over mijn schoonouders gehad, maar ik ben hen heel erg dankbaar. Ze staan dag in, dag uit voor ons klaar. Niet alleen in de winkel, maar ook voor de kinderen. Qua tijd was het zonder hen niet gelukt om nu al een eigen collectie te hebben.”

“Men vraagt mij geregeld ‘Wanneer zijn je schoonouders van plan om te stoppen?’. Mijn antwoord is dan altijd: ‘Ze stoppen met werken wanneer ze willen stoppen’. Ze helpen en steunen ons namelijk graag en zien Van Moorsel als hun kindje. Ik waardeer enorm dat zij nog steeds met volle moed elke dag in de winkel staan en met veel enthousiasme hun vak uitoefenen. Het leuke is dat ze dit enthousiasme ook nog eens overbrengen aan hun kleinkinderen. Zo mooi om te zien!”

De verbouwing

Van Moorsel begon in Leidschendam en verhuisde vervolgens van Klaaswaal naar Oud Beijerland. In de tijd dat de zaak aan de Oud Beijerlandse Molendijk gevestigd is, vonden er al regelmatig verbouwingen plaats. De laatste grote verbouwing vond tien jaar geleden plaats. Aangezien Fariba en Peter van mening zijn dat je met de tijd mee moet en hun eigen collectie nog prachtiger tot zijn recht komt in een sprankelende zaak, is het de hoogste tijd voor een verbouwing én een gerestyled interieur!

Voor elk wat wils

Naast dat Van Moorsel nu dus ook een merk is, blijft het een juwelier waar voor elk wat wils te krijgen is. Van een kindercollectie tot een zilvercollectie, van horloges tot trouwringen. Juwelier Van Moorsel heeft het allemaal.

Sint & Kerstshoppen bij Van Moorsel
Op 1 december opent Juwelier Van Moorsel opnieuw haar deuren en staat het gehele Van Moorsel team klaar om u te inspireren en adviseren voor deze sprankelende Decembermaand.

Van Moorsel (Juwelier en Goudsmid)
Molendijk 45
3262 AH Oud Beijerland
T: +31 (0) 186 616 224
E: [email protected]
W: www.vanmoorsel.nl

Tekst: Vyella Kaptein


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.