Tip voor Tweede Pinksterdag: Maak een huifkartocht op natuureiland Tiengemeten

220
Foto Natuurmonumenten

Op tweede Pinksterdag, maandag 21 mei, maakt boer Piet een aantal rondritten met zijn huifkar langs de mooiste plekjes op natuureiland Tiengemeten. Zijn huifkar wordt getrokken door twee majestueuze Belgische trekpaarden. Tijdens de huifkartocht vertelt de vrijwillige gids van Natuurmonumenten over het natuureiland. Een ontspannen, leerzame belevenis voor jong en oud op een (bijna) onbewoond eiland.

Huifkartocht

Dit Pinksteruitje begint met de overtocht met de pont: een echte dag uit dus. De huifkartocht start bij het bezoekerscentrum op Tiengemeten en duurt ongeveer 1,5 uur. Er zijn meerdere aanvangstijden op deze Pinkstermaandag. De tocht voert door de unieke natuur van het eiland: het domein van talloze vogels. Je ziet zeker ook Schotse hooglanders en als je geluk hebt zelfs een ree. Tijdens de tocht in de huifkar zijn ook de historische boerderijen prachtig te zien.

Aanmelden

Meer informatie en aanmelden kan via de website van Natuurmonumenten: www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten onder activiteiten. Leden van Natuurmonumenten betalen € 12,50 voor deze excursie, niet-leden € 17,50 en kinderen respectievelijk € 11,00 en € 15,00. Kinderen van OERRR betalen € 11,00.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.