Hoeksche Waardse wethouders Duurzaamheid brengen een bezoek aan Nul op de Meter woningen van HW Wonen aan de Kloosring in Oud-Beijerland

258

HOEKSCHE WAARD – HW Wonen het Huurdersplatform Hoeksche Waard en de 5 Hoeksche Waardse gemeenten hebben gezamenlijk ‘Prestatieafspraken Hoeksche Waard 2018’ opgesteld met betrekking tot de volkshuisvesting in de regio Hoeksche Waard. 

Over het onderwerp Energietransitie zijn diverse afspraken gemaakt. HW wonen en de 5 gemeenten starten in 2017/2018 twee pilotprojecten (1 nieuwbouw en 1 bestaande bouw) met Nul op de Meter (NOM) woningen. Het nieuwbouwproject van 10 NOM woningen aan de Kloosring in Oud-Beijerland is één van de pilotprojecten. Met de bouw van deze woningen is aan een deel van de prestatieafspraken voldaan. 

Op dinsdag 15 mei bezochten de Hoeksche Waardse wethouders Duurzaamheid de prachtige NOM woningen. Richard Reedijk, projectmanager HW Wonen, gaf een toelichting op de woningen: over de techniek die in de woningen zit en wat het gebruik betekent voor de toekomstige bewoners. 

De oplevering van de 10 NOM woningen vindt plaats op woensdag 16 mei. Met deze oplevering is de Hoeksche Waard weer een stap dichter bij de in de ‘Energievisie Hoeksche Waard 2016-2020’ gestelde doelstelling: een energieneutrale Hoeksche Waard in 2040! 

Het streven is om meer NOM Woningen te bouwen in de Hoeksche Waard. Momenteel werken HW Wonen en de 5 gemeenten aan het tweede pilotproject: het renoveren van bestaande woningen in Mijnsheerenland tot NOM woningen. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.