E-waste Race start in de Hoeksche Waard 

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

HOEKSCHE WAARD – Van 28 mei t/m 22 juni 2018 loopt de E-waste Race in de Hoeksche Waard. Tien groepen van basisscholen in de omgeving nemen het tegen elkaar op om zoveel mogelijk afgedankte elektrische apparaten (ook wel e-waste genoemd) in te zamelen. Op dinsdag 22 mei a.s. vindt om 13.00 uur bij O.B.S. de Eendragt in Zuid-Beijerland een gastles plaats die tevens de aftrap is van de race in de regio. Wethouder Den Boer van de gemeente Korendijk is hierbij aanwezig.

Mensen kunnen hun afgedankte elektrische apparaten, zoals stijltangen, haardrogers, dvd-spelers en dergelijke, aanmelden op www.ewasterace.nl. Op een vooraf afgesproken tijd worden deze dan aan huis opgehaald door scholieren. Het elektronisch afval wordt vervolgens opgehaald bij de scholen. Op de website wordt de score tussen de scholen bijgehouden. De scholen strijden om een schoolreisje naar Nemo in Amsterdam. De winnende groep gaat daar naar toe. 

De E-waste Race is leerzaam en draagt eraan bij dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen zodat er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald. Bovendien maakt de E-waste Race recyclen leuk en gemakkelijk. 

De scholen die meedoen aan deze race zijn: O.B.S. ’t Kraaiennest, CBS De Wegwijzer, O.B.S. de Eendragt, O.B.S. Het Driespan, CBS De Regenboog, p.c.b.s. De Bouwsteen, O.B.S. de Boemerang, O.B.S. De Tandem, Ref. Basisschool Groen van Prinsterer en Burg van Bommelschool.

De E-waste Race in deze regio is een initiatief van RAD Hoeksche Waard en Weee Nederland.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren