Let op voor Mobiel Banditisme

0
1955
Foto: Qphoto.nl

REGIO – Er zijn criminelen op de snelweg actief die de aandacht trekken van passanten door op de vluchtstrook stil te staan en vervolgens, de mensen die stoppen, geld afhandig te maken door te zeggen dat ze onwel zijn en onderweg naar een ziekenhuis. Ook de smoes geen geld meer te hebben voor brandstof of -dringend op familiebezoek te moeten- komt voorbij.

De hulpvaardige automobilisten die stoppen pinnen (soms onder dwang) grote geldbedragen. (vaak is er een 2e auto bij betrokken welke op afstand volgt) De behulpzame pinner krijgt dan als onderpand nep sieraden en (gestolen) gsm’s.

De mensen welke stoppen wordt gevraagd hun adres op te geven zodat de daders het geld kunnen terugbrengen (met in het vooruitzicht een mogelijke inbraak?)

Soortgelijke beschreven meldingen zijn al tig keer voorgevallen op de A29 bij o.a. afrit Numansdorp en bij Heinenoord maar ook op de A15 en A16 bij Rotterdam en elders in het land.

Foto: Qphoto

 

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.