De Hoekseweg in Strijen wordt in juli duurzaam veilig heringericht, Stoplichten bij Cillaarshoek blijven toch

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Het Waterschap Hollandse Delta heeft de plannen aangepast en de verkeerslichten bij Cillaarshoek Blijven. - Foto Arco van de Ree - Waterschap Hollandse Delta

De Hoekseweg in Strijen wordt in juli duurzaam veilig heringericht. De maximumsnelheid gaat er van 80 naar 60 kilometer per uur. Het gedeelte tussen de Keizersdijk en Trambaan wordt smaller en de buitenste veertig centimeter wordt ribbelasfalt, behalve bij de woningen. Er komen verhoogde plateaus, de belijning wordt aangepast en het overzicht op de kruising wordt verbeterd. De verkeerslichten blijven in gebruik.

Waterschap Hollandse Delta sprak met de gemeente Strijen, de politie en met buurtbewoners tijdens een speciale inloopbijeenkomst. Bovendien deed een bureau een verkeersveiligheidsaudit.

Het verkeersbesluit wordt eind juni vastgesteld en op www.wshd.nl/gvop gepubliceerd. Tegen het besluit is bezwaar en beroep mogelijk. Met vragen en opmerkingen kunt u terecht bij het waterschapsloket, telefoon 0900 2005 005  of e-mail: [email protected]


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.