Leerlingen groep 8 van OBS de Pijler uit Maasdam zaaien bloemenmengsel en plaatsten insectenhotels langs de Sportlaan in Maasdam

0
424
Foto Gemeente Binnenmaas

MAASDAM – Gistermiddag heeft groep 8 van Obs De Pijler uit Maasdam meegeholpen met het zaaien van een bloemenmengsel en het plaatsen van twee insectenhotels langs de Sportlaan in Maasdam.

Eerder dit jaar plantten de leerlingen hier al bomen ter gelegenheid van Nationale Boomfeestdag. Wij vroegen hen toen om met een goed idee te komen om hun omgeving groener te maken. Het beste idee zou dan door ons uitgevoerd worden. Uiteindelijk kwam het idee van Sanne Schenk als beste uit de bus. Zijbedacht dat de bermen kunnen worden opgevrolijkt met bloemen. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook goed voor insecten. En dus gingen wij gisteren samen met Sanne en de rest van de klas aan de slag. Nu maar wachten tot de bloemen gaan groeien!

Heb jij ook een leuk idee hoe je samen met ons jouw buurt groener kan maken? Laat het ons dan weten! Neem contact op met Simone Klaassen, medewerker Openbare Werken, door een e-mail te sturen naar [email protected] of bel 14 078.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.