Vandaag de (altijd) lastige uitwedstrijd van GOZ tegen Goudswaardse Boys op Sportpark “De Koorevaar” in Goudswaard.

NB. Het restant van de in 2021 gestaakte wedstrijd tegen……….. GOZ. 3-2.

Piershil, Simonshaven & Hekelingen werden verslagen, tegen Bolnes, SCO’63, Overmaas, WCR werden de punten gedeeld.
Kortom 7 wedstrijden ongeslagen.

GOZ “sneaky” op plaats 4.
Gaat de meeste aandacht in deze klasse uit naar de 3 koplopers, Overmaas, Hekelingen & Zinkwegse Boys (allen 34 punten uit 15 wedstrijden).
In de “luwte” van dit “trio” presteren de Oranje-Zwarten van trainer, Pascal van den Hoek, prima (zelfs boven verwachting). Dankzij 3 overwinningen op rij is de 4e plaats nu stevig in handen. De “zeperd” tegen Hekelingen is verwerkt en de overwinning op DRL heeft het zelfvertrouwen een enorme boost gegeven. Helaas werd de wedstrijd vorige week zaterdag tegen SCO’63 afgelast (nu gepland op disndag, 5 april as.). Een weekje extra rust derhalve voor GOZ. Elk nadeel heeft zijn voordeel. Tijd om te herstellen van (kleine) blessures en fit te worden.

2e periode 4e klasse H.
Door verschillende (verrassende) uitslagen is de strijd om de 2e periode-titel bijzonder spannend geworden. Voor (de wedstrijden van) vandaag waren de beste papieren voor WCR & Hekelingen maar ook GWB (immers nog ongeslagen) en GOZ en zelfs het laaggeklasseerde Transvalia maakten nog kans op de 2e periode-titel. Kortom: vandaag werd er wel ergens om gespeeld op de verschillende velden.

De wedstrijd GWB – GOZ:
Onder leiding van Dhr. Paping (familie van ???) werd er (precies) om 14.30 uur afgetrapt op het “echte gras” van Goudswaard.
NB. Mooi detail: de zoon van scheidsrechter Paping fungeerde als 4e man.

De eerste 10 minuten werd er door beide teams “afgetast” waardoor er weinig spectaculairs gebeurde (buiten 1 kans voor Victor Boere in de 1ste minuut). GOZ probeerde het met “combinatie-voetbal”, GWB met de zg. “Lange bal-taktiek”. De grootste kans was voor GOZ maar Victor Boere kwam net een tekenleraren te kort om een voorzet binnen te glijden.

In de 22ste minuut balverlies van GWB. GOZ schakelt snel om en vindt de vrijstaande Rick Jeanson. Jeanson snijdt van links naar binnen en schiet de bal in de verre hoek, onhoudbaar voor keeper Bryan Huyzers (GWB).
Een mooi doelpunt en ook “het” doelpunt wat deze wedstrijd nodig had….

GWB moet nu aan de bak en hierdoor ontstaat er (meer) ruimte voor GOZ.
Gaandeweg de 1ste helft wordt GOZ steeds gevaarlijker en krijgt ook meer kansen. Zo zijn er grote kansen voor Rick Jeanson, Valentijn Verweij en aanvoerder, Mike in ‘t Veld. Maar of het “vizier” staat niet op scherp of Bryan Huyzers (GWB) is een “sta in de weg”. Zo is de ruststand 0-1.
NB. Vlak voor rust “pakt” Johan Bestebreur een gele kaart voor een overtreding. Een terechte kaart in deze verder supersportieve wedstrijd.

De 2e helft:
In de 2e helft start GWB een stuk feller. Het middenveld van GOZ krijgt nu minder de mogelijkheden om het spel te verdelen. Toch is het GOZ dat de wedstrijd onder controle heeft. GWB kan geen kansen creëren en moet oppassen dat GOZ niet via de omschakeling gevaarlijk wordt.
Zo verstrekt de tijd. De 0-1 is een “gevaarlijke stand” (voor GOZ).
GWB “leeft” nog en blijft hoop houden op een resultaat.

Die “hoop” verdwijnt in de 71ste minuut als de (verlossende) 0-2 valt.
In de minuten daarvoor heeft GOZ al het tempo opgevoerd en een aantal grote kansen gekregen. Rick Jeanson met een niet te missen kans, een kopbal van Sem Bijvoets die schitterend wordt gekeerd door keeper, Bryan Huyzers. Mike in ‘t Veld die de voet van de keeper “vindt”. Kortom: het wachten is op een doelpunt voor GOZ.

Het is verdediger, Bjarne Hagendoorn, die een voorzet van Julian van Es, bewust of onbewust, op zijn blonde kruin krijgt en de bal in het doel van GWB ziet verdwijnen. Zijn 2e doelpunt in GOZ 1 dit seizoen. NB. Of ook dit doelpunt “beloond” wordt met Eur. 100,- uit de spaarpot van zijn zusje??? Op het moment van schrijven is dit nog niet bekend….

Het verzet bij GWB is nu gebroken. 3 minuten na de 0-2 schiet Valentijn Verweij de bal op de binnenkant paal. Helaas voor hem, springt de bal het veld weer in. In minuut 76 valt dan de 0-3. Het is Fin Bouter die de bal op zijn pantoffel neemt. Of de bal van richting wordt veranderd, laten we maar even in het midden. De wedstrijd is gespeeld. GOZ gaat de 3 punten meenemen naar Mijnsheerenland.

Toetje:
De “kers op de taart” is de 0-4 in minuut 87.
Met een geweldige voetbeweging “fopt” Rick Jeanson, verdediger Wesley van Gijzen. Wipt de bal over hem heen, neemt aan en schiet de bal, knetterhard, in de kruising. De uitblinkende keeper, Bryan Huyzer, kan er alleen maar naar kijken. Een mooi slot op een geweldige wedstrijd van GOZ.

Vervolg 2e periode 4e klasse H.
Na afloop blijkt dat WCR verloren heeft van NBSVV. De snelle rekenaar ziet dat hierdoor de 2e periode voor GOZ binnen bereik is gekomen.
Bij winst op SCO’63 (dinsdag) en winst op NBSVV (zaterdag) is de 2e periode-titel voor GOZ.

Super-Saturday:
Laat het nu precies volgende week zaterdag; “Super Saturday” zijn op Sportpark De Erve in Mijnsheerenland………
NB. Een feestprogramma met leuke activiteiten voor de jeugd ism de selectie, hapje, drankje, muziek…….
Hoe mooi zou het zijn als dan de 2e periode “gepakt” kan worden?

Man of the match:
Julian van Es.
Binnen 2 minuten had hij al “ruzie” met de scheidsrechter maar……..
Met 3 assists liet hij zijn voeten “spreken” in het vervolg van de wedstrijd.
NB. En geen gele kaart “gepakt”.

Runner-up.
Rick Jeanson.
Met 2 doelpunten was hij weer superbelangrijk voor het team.
Vooral zijn 2e doelpunt was een “plaatje”.

En vooruit…..
Bryan Huyzer (GWB)
Wat is deze man een geweldige keeper.
Hoeveel (zekere) doelpunten heeft hij er niet uitgehouden?
Maar “ruilen” voor Ryan Wemmers? Uitgesloten……..

Opstelling GOZ:
Ryan Wemmers, Sem Bijvoets, Bjarne Hagendoorn, Rick in ‘t Veld, Elroi Rietveld, Fin Bouter, Rick Jeanson, Mike in ‘t Veld (C) (Mike Stok, min.78), Valentijn Verweij, Victor Boere, Julian van Es.

Wissels:
Mike Stok (Mike in ‘t Veld, 78 min), Thijs Brienen (K), Gerben de Winter, Maurice Zuidijk.

Statistieken:
Min. 22. 0-1 Rick Jeanson
Min. 45. Gele kaart Johan Bestebreur (GWB)
——
Min. 71. 0-2 Bjarne Hagendoorn
Min. 76. 0-3 Fin Bouter
Min. 87. 0-4 Rick Jeanson

Verslag van Goudwaarde Boys:

GOUDSWAARDSE BOYS 1 – GOZ 1         0 – 4 ( 0 – 1 )

Afgelopen zaterdag kwam er een abrupt einde aan de fraaie ongeslagen reeks van Goudswaardse Boys dit kalenderjaar. Vanaf het begin was er geen sprake van een streekderby waar de vonken vanaf vlogen. Zonder topscorer Jacco Vink wist de formatie van trainer Leo Tol aanvallend niets te creëren. Na twintig minuten kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong toen Rick Jeanson ontsnapte aan de aandacht van de Goudswaardse defensie en koelbloedig afrondde. Dit was tevens de ruststand.

Na de thee duurde het nog tot de 71ste minuut voordat GOZ de voorsprong verdubbelde en Bjarne Hagendoorn na een hoekschop vrij mocht inkoppen: 0-2. In tegenstelling tot zijn collega-doelman Ryan Wemmers aan de overzijde, had Bryan Huijzers volop werk. Dankzij zijn vele reddingen bleef de schade uiteindelijk beperkt tot 0-4. Valentijn Verweij trof nog de paal, maar Fin Bouter en Rick Jeanson schoten wél met scherp.